Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Kasım '08

 
Kategori
Türkiye Ekonomisi
 

Hamdolsun

Hamdolsun
 

Sayın Başbakanımız


"HAMDOLSUN KRİZ BİZİ ETKİLEMEDİ" bu sözü söyleyen başbakanımız gerçekten hala bu söylemine inanabiliyormu? Sayın Başanbakanımızın fazla bir şey yapmasına gerek yok sadece çalışanın feryatlarına kulaklarını açsa Türkiye'de neler yaşandığını hamen anlayabilir. Etrafındaki şakşakçıların söylemleri Başbakanımızı yanıltıyor herhalde.

Türkiye'de yangın var. Çalışan kesim şu andan itibaren yangının tam ortasında; maaşlara bırakın zam olmasını %10, %20;%30 oranlarında kesintiler, yıl sonu primlerinin ve ikramiyelerinin ödenmeme kararları, hatta ve hatta işten çıkarmalar. "Şahsen benim üç maaş oranındaki yıl sonu primim kesildi ve maaşımda %25 oranında geri alındı." bunlar çalışanın kalbine saplanan kurşunlar.
Firmaların büyük oranda senet ve çeklerinin ödenmemesi, 711/3 maddesinin uygulanması, "Başbakanımızın daha önce söylediği bir lira=bir dolar olacak söylemine inanıp" doviz cinsinden malzeme alan veya borçlananın milyonlarca liralık kur farkı ödemeleri, kredilerin durması nedeniyle yatırımcıların yatırımları durdurması işte bunlarda özel sektörün kalbine saplanan kurşunlar...

HAMDOLSUN BİZE BİR ŞEY OLMAZ diyen sayın başbakanımız.

Hükümet kurmanın, hükümete başkanlık yapmanın bir amacı da halktan almış olduğun oyların karşılığı halka ekonomik olarak dünya standartlarında refah yaşam sağlamaktır. Koltuğa yapışmak değildir. Ama sadece önümüzdeki belediye seçimleri uğruna kriz yok söylemini halka yutturmak. Tüm özel sektör, sanayici, esnaf, çalışan söyledi, dağ taş dile geldi. Söylenenler neydi; KRİZİN VARLIĞINI KABUL ETMEK, BANKA MEVDUATLARINA GARANTİYİ ARTTIRMAK, IMF İLE ANLAŞMA YAPMAK, KREDİ NOTUMUZUN DÜŞMESİNİ ÖNLEMEK, KAMU YATIRIMLARINDA KISITLAMAYA GİTMEK, BÜYÜME HEDEFİNİ REVİZYON ETMEK. Avrupa ülkeleri dahi bu Krizde bırakın büyüme hedeflerini eksiye düşmemek için çırpınıyor.

İşte burada gerçekten halkını düşünen bir hükümet olmuş olsa bundan tam iki ay önce, önümüzde belediye seçimleri var demeden radikal kararlar almalıydı. Eğer deseydi ki "ey halkım ileride daha çok sıkıntıya düşmemek uğruna bu karaları yürürlüğü sokuyoruz. Belki bana kızıp belediye seçimlerinde oy vermeyeceksiniz olsun ben ülkemin iyiliği için belediyeleri kaybetmeyi göze alırım demiş olsaydı" inanıyorum ki AKP ye hiç oy vermeyen ben dahil olmak üzere çok kişi oy verirdi.

Ama şimdi ne oldu seçim uğruna sanayiciyi oyaladın, özel sektörü oyaladın, halkı oyaladın, IMF oyaladın, esnafı oyaladın ve sonunda sıkıştın ve IMF ile şartlar iyi olursa anlaşabiliriz hatta anlaşma yolundayız.

Bu yaptıklarınıza artık "o"çok güvendiğiniz kırsal kesim dahi inanmıyor. Bunu bilesiniz. Halkın şöylemiş olduğunu size aktarayım sayın Başbakanım ; SEÇİMDE GÖRÜŞÜRÜZ.

ÇALIŞTIĞINIZ İŞİNİZDEN ÇIKARTILMAMANIZ DİLEĞİYLE....

ERHAN SİREKİN

 
Toplam blog
: 55
: 4108
Kayıt tarihi
: 27.06.08
 
 

Genç emeklilerden olup, hayat denen tiyatro içinde rol alan bir oyuncu gibi yaşamın kıymetini bil..