Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Haziran '18

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Hamilelikte Diş Hekimine Ne Zaman Gitmelidir?

Hamilelikte Diş Hekimine Ne Zaman Gitmelidir?
 

Hamilelik döneminin ilk 3 aylık dönemde temizlik yapılması uygundur. Diş hekimi hamileliğin kalan dönemi için bir diş tedavi takvimi hazırlayacaktır.

Hamilelik ağız sağlığını nasıl etkiler?
Gebelik ağız sağlığı dahil olmak üzere ,bir bayananın yaşamının neredeyse her yönünü etkilemektedir.Hamilelik sırasında anne dişlerinden kalsiyum kaybı ve her hamilelikte annenin bir dişini kaybedeceği anlamına gelmez. Fakat hamilelik sırasında ağız sağlığında bazı değişikliklerin olacağı da bir gerçektir. Hormon düzeylerindeki artış olup, bu durum da dişler üzerindeki plak birikiminin artması ile bağlantılıdır.

Çoğu bayanlar hamilelik sırasında diş etlerinde değişiklik fark ederler. En önemli değişiklik östrojen ve progesteron hormon düzeylerindeki artış olup, bu durum da dişler üzerindeki plak birikiminin artması ile bağlantılıdır.Genelde diş etleri daha kırmızı olur,dişleri fırçalarken kanama olduğu fark edilir.Ve bazı bayanların dişlerinde ağır şişlik ve kanama görünür.

Bu değişiklerin hepsine hamilelik gingivitis adı verilir. Genelde Gingivitis hamileliğin 2.ayında başlar.

Bu problemler nasıl önlenebilir?
Dişeti iltihabı dişlerin etkin olarak bakımı ve temizlenmesi ile önlenebilir. Her gün en az iki kez, mümkün olan durumlarda her yemekten sonra dişler fırçalanmalıdır. . Sabah diş fırçalamak rahatsızlık veriyorsa ağız su veya özel ağız gargaralarla çalkalanmalıdır.Diş ipi kullanılmalıdır. Dengeli beslenme ile birlikte C ve B12 vitamin destekleri de ağız sağlığının sürdürülmesi açısından önemlidir. Diş hekimine daha sıklıkla gidilmesi de etkin plak kontrolünü sağlayarak gingivtis gelişimini önler. Plak kontrolünün sağlanması aynı zamanda dişeti irritasyonunu ve hamilelik tümörlerinin oluşma riskini de azaltır.

Şükrü Soydan

Araştırmacı Yazar

www.sukrusoydan.com.tr

 
Toplam blog
: 3
: 208
Kayıt tarihi
: 17.09.14
 
 

Web sitelerinde editörlük ve seo çalışmaları yapmaktayım. ..