Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Mart '15

 
Kategori
Futbol
 

Hamzaoğlu Göreve

Hamzaoğlu Göreve
 

Sezon sonu şampiyonluk kaybedilirse, Galatasaraylı taraftarların aklına ilk olarak Kadıköy'deki Fenerbahçe maçı değil, bu akşam Arena'da berabere kalınan Başakşehir maçı gelecektir. 2-0'ı yakaladığı maçı bitirememesi, Floryalılara çok pahalıya mal olacak gibi.
 
Başakşehir, rakamlara göre ligin en iyi savunma takımlarından biri. Kontrataklardaki maharetleri de puan cetvelinde üstlerde olmalarının en büyük nedeni. Galatasaray maçına da buna paralel başladılar. Sarı - kırmızılı ekip, rakip yarı sahada hiç boşluk bulamadı ve kendi solundan Visca kaynaklı üç kontratak yedi. Savunmayı aşmak için oyunu çizgilere yayıp sahayı enlemesine kullanmak isteseler de başaramadılar. Devreye berabere gidiliyor derken Selçuk'un enfes golü geldi ve kanat akınları nihayet meyvesini verdi.
 
İkinci yarının hemen başında Umut'la 2-0'ı buldu Galatasaray ve oyunu rölantiye almaya başladı. Kontratak ve duran toplar dışında üretkenliği sıfıra yakın olan Başakşehir'e topu bıraktı ve bekledi. Sonra da devreye Hamza Hamzaoğlu girdi. Maçın o dakikaya kadar Galatasaray adına en iyi iki - üç oyuncusundan biri olan Yasin'i çıkaıp Dzemaili'yi oyuna aldı. Dzemaili'nin girişi belki yanlış değildi ama Yasin'in çıkışı korkunç bir karardı. Sahada hiçbir şey yapmayan Bruma dururken takımın en istim üstündeki oyuncusunu haksız yere oyundan alıp bütün takımın balansını bozdu Hamzaoğlu. Yasin çıktıktan sonra Galatasaray kaleye hiç gidemedi ve bu durum asla tesadüf değil. Her şeye rağmen o değişiklikten sonra doğru dizilişle yine maçı kotarabilirdi ama Hamzaoğlu, Dzemaili'yi sola atarak bir yanlışa daha imza attı. Bu hamlelerden sonra yayıncı kuruluşun kamerası, devamlı olarak Galatasaray yarı sahasını gösterdi çünkü maç orada oynandı.
 
Abdullah Avcı'nın oyuna soktuğu üç oyuncudan ikisi gol attı, biri asist yaptı. Hamzaoğlu'nun tek bir değişikliği ise Galatasaray'ın bütün dengesini bozdu. Geçen hafta Dzemaili'yi alıp orta saha direncini vaktinde artırmadı, bu hafta da en iyi oyuncusunu kenara alarak "ben hücum etmek istemiyorum" mesajını oyuncularına verdi. Başakşehir'e verilen 2 puan da cabası. Bu maç Galatasaray'ın değil, Hamza Hamzaoğlu'nun puan kaybettiği bir sınav oldu. Telafisi ise şu saatten sonra imkansıza yakın.
 
Şampiyonluğa giderken puan kaybedilmemesi gereken ve takımların kaderini çizen maçlar vardır. Galatasaray için de Başakşehir maçı tam olarak bunu ifade ediyordu. Yerleşik savunmalara karşı duran top dışında hiçbir silahı olmayan bir rakibe karşı, 2-0'dan 2-2'ye yakalanmanın ve mağlubiyetten son dakikada kurtulmanın hiçbir özrü olamaz.
 
Sayısız sıkıntıya rağmen en iyi mücadeleyi en doğru hamlelerle veren erkek basketbol takımına da tebrikler. Belki de Hamzaoğlu'nun, 'kritik zaman yönetimi' hakkında Ergin Ataman'a danışması herkes için en iyisi olur.
 
Toplam blog
: 18
: 95
Kayıt tarihi
: 28.02.13
 
 

Futbolda, bilhassa Galatasaray'la ilgili görüşlerimi yazıyorum. Beğenirseniz ne mutlu bana. ..