Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Şubat '08

 
Kategori
İlişkiler
 

Hangi ortam sevgilim? Hangi mutfak!

Hangi ortam sevgilim? Hangi mutfak!
 

www.kmmutfak


“Lütfen görmeyeyim seni bir yerlerde karşıma çıkma” şarkısını söylüyorken yüksek sesle, hani ayrıldık ya daha bir saat önce telefonda. Halbuki elinde anahtarla açmışsın kapıyı, çıkagelsen her zamanki gibi vurdumduymazlığınla, ellerinde bembeyaz papatyalar. “Aaa ne arıyorsun” demem gerekirken salya sümük ağlayarak; elimde, bulaşık eldiveni ve spaluta ile zıplasam boynuna, batsa üzerin yemek, bulaşık kirlerinden ne olur ki. “Hayır daha bir saat önce kavga ettik ne oldu sana böyle” desen hınzır hınzır. Alsan elimden spalutayı ateşteki yemeği çevirsen. “Ben seni bırakırmıyım balçiçeğim” desen gözlerimin içine bakıp, ağzın bir karış açık gülerek… Ne olur ki. Olmaz ya… Hep tersi yaşanır ya.

Olsa mesela,

Mutfağımız; hani reklamda var ya, en son teknoloji ürünü el izi bırakmaz ankastre ürünlerden oluşmuş metalik gri renklere hakim.Tezgahın uzantısı bir masa…Kocaman bir mutfak! Her yer cam.Stüdyo daire.Penceresinden koca şehir görünüyor. İhtişamı yüksek.

Canlı renklerden oluşmuş bir mutfak. Hazır ve pratik dolaplar. Her biri farklı markanın ürünü beyaz eşya var.Pencerelerinde çiçekler açmış renk renk. Yer halı döşenmiş. Yemek masası var camdan. Üstünde vazoda çiçekler var daha, solmamış. Perdeleri var mutfak halısı ile uyumlu.

Sitenin mutfağına ne dersin? Hani Oturma odasıyla bir. Ahşap ile metal bütünleşik. Her türlü eşya gizlenmiş. Bir tezgah, bir tencere var ortada…Balkona çıkan birde kapı. Orta yerde bir paspas. Yapay çiçekler konulmuş bir tarafına.

Küçük bir evin küçük bir mutfağı.Ahşap ama eski mutfak dolapları. Yerler eski döşeme.Masasında çiçekli örtü.2 Ahşap sandalyesi var. Çok beyaz eşya yok.Var olanda zar zor alınmış değişik türde eşyalar. El işi ile yapılmış mutfak eşyaları…Yerler kilim. Küçük penceresinden görünen yemyeşil bahçe.

Yoksa…

Hani görürüz ya filmlerde. Mutfak uzay üssü gibi. Fırın ve masa ortada eviye hemen yanı başında. Onun yanı masa. Ortada davlumbaz. Onun yanındaki çengellerde bilumum mutfak eşyaları asılı, tencere tava gibi. Başka bir şey yok. Birde Deri koltuk dinlenmek için. Hepsi Bu.

Hangi ortam sevgilim? Hangi mutfak!

Barıştık ya artık bu mutfaklardan birinde… Üstün başın kir içinde. Girdin madem mutfağa hadi bulaşıklarda senin olsun, barışmanın şerefine… Ben bir gidip bakayım 14 Şubat için ne almışsın diye:)

 
Toplam blog
: 359
: 1593
Kayıt tarihi
: 29.11.06
 
 

Deli-dolu, akıllı,  yalandan yere çamura yatan, normal değerlerde zekalı, esprili, şakacı, kendin..