Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Şubat '07

 
Kategori
Doğal Hayat
 

Hangisi doğru?

Hangisi doğru?
 

Bugün kü konumuz doğruda birleşmek. Sahi hiç düşündünüzmü? Kurt'un koyunu yemesimi doğru? Yoksa Çobanın Kurt'u öldürmesi mi? Bu sorunun doğru cevabını bulmamız için, öncelikle çevremizde olan bitenlere bir bakalım.

Pehlül Yusufla Lafcı Hasan kavga etmişler konuşmuyorlar. Su kavgası anlayacağınız. Pehlül Yusuf sebze bahçesini sulamak istiyor. Lafcı Hasan Elma bahçesini. Kavganın en önemli sebebi suyun yeterli olmayışı. İşciler greve gitmiş, Patron Lokavt ilan etmiş. İşciye göre ücret yetersiz, patrona göre kazanç. Ev sahibi kiracı ile kavgalı. Kirada anlaşamamışlar. Evsahibine göre kira az. kiracıya göre çok. İki araba kaza yapmış ışıklarda. Birine göre kırmızı yanmadan durdu, diğerine göre hızlı geldi ve vurdu. Köşe yazarı yazı yazıyor. Okuyucunun birine göre sermayenin sesi. Diğerine göre iktidarın borazanı. Tv programlarına bakıyorsun, Ajdarlar, Kaynana semralar reytinğ rekorları kırıyor. Tarımda verimliliğin artması hakkındaki bir program kimseyi ilgilendirmiyor. TEMA neki? Bu örnekleri çoğaltmak mümkün.

Gelelim asıl sorumuza. Kurt koyunu yiyor. Çobanda kurt'u öldürüyor. Şİmdi burda kim haklı? Kurt koyunu yemezse ölecek. Koyun kurdu öldürmezse çobanlıktan olacak. Peki kim haklı?

Siz düşüne durun da, ben size gerçeği anlatayım. Olmayan kurt yiyemez koyunu, Olmayan koyunu güdemez çoban. Kurt'un yaşaması için Orman mı kaldı? Çoban tutulacak koyun mu? Doğayı katleden biz insanlar bu sorunun cevabı için kafa yorarız. Keşke ormanlarımız yok olmasa ve kurtlar koyunumuzu yeseydi. Emin olun ki kurt'larda şimdi "Keşke ormanlar yok olmasada neslimiz tükenmeseydi" diyorlardır. Çobanın öldürmesinin, koyunu yemenin bedeli olduğunu kurt'lar bilirde, doğayı yok etmenin bedelini hala anlamış değiliz.

Kurt mu haklı, çoban mı derken. Küresel ısınma kapımızda.

Sahi cevabı buldunuzmu? Size hayırlı düşünmeler.

 
Toplam blog
: 139
: 795
Kayıt tarihi
: 29.09.06
 
 

10.12.1949 yılında Nurhak'ta fakir bir ailenin yedinci cocuğu olarak dünyaya geldim. Ziraat okulunda..