Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Temmuz '10

 
Kategori
Restoranlar
 

Harbiye Güler Ocakbaşı

Harbiye Güler Ocakbaşı
 

Harbiye’deki Güler Ocakbaşı 1981yılından beri leziz mezeleri, parmak ısırtan etleri ve samimi sohbetleri ile her daim gönüllerinizde taht kurmaya aday bir mekan.

Yurtdışında uzun zamandır yaşayan çok eski bir kaç arkadaşım ile geçenlerde keyifli bir sohbet yapmak, biraz da özledikleri leziz kebapları yemek için Güler Ocakbaşı’na gittik. Harbiye’de Notre Dame de Sion lisesinin bitişiğinde ki (İstanbul Radyoevi’nin karşısındaki) sokağa girince aşağıya doğru yokuştan inerken sol tarafta 3 katlı bir binadan yükselen şen kahkalarla karşılaştık ve Güler Ocakbaşı’na geldiğimizi sinyallerini aldık.

Daha önceden rezervasyon yaptırdığımız için hemen masamıza geçtik. Güler Ocakbaşı’nda en keyifli sohbetlerin ocakbaşında yapıldığını da hatırlatmak isterim. Kendi kebabınızı bu vesile ile pişirme keyfini de yaşayabilirsiniz. (Usta izin verirse eğer…) Biz tercihimizi bu akşam için havanın sıcaklığını da göz önüne alarak ocakbaşından yana kullanmadık.

Güler yüzlü şefimizin hızlı servisi ile sıcak sıcak sunulan pideler, az tuzlu tulum peyniri (ki nereden aldıklarını bir türlü öğrenemediğimiz) enfes tereyağı zil çalan midelerimizde adeta bayram havası estirdi. Mezelerden gavurdağı, barbunya pilaki, patlıcan salata, içli köfte, çiğ köfte, yoğurtlu ezme, ara sıcaklardan fındık lahmacun ki gerçekten gevrekligi ve malzemesi ile sizleri mest edecek türdendi.

Sıra etlere geldiğinde ise siz sipariş vermeden ardı ardına tabağınıza servis ediliyor. Kuzu etli, satır kymasından ve tavuk etli enfes şiş köfteler midelerimizi bayram ettirdi. 3 çeşit şiş köftenin malzemesinin içinden etten başka kaşar peyniri ve fıstık değişik bir lezzet katmıştı. Ardından herkesin tabağını gelen kuzu şiş , çöp şiş ve küşneme ise bizleri mest etmişti. Tatlı olarak ise fırında tahinli helva ve meyve ile içilen kahvelerle birlikte sohbetimize harika bir nokta koyduk.

Mekanda fiyatlar kişi başı 60-70 TL civarında. Havalandırması oldukça iyi. Mutlaka rezervasyon yaptırmanızı tavsiye ediyorum. Her daim dolu oluyorlar. Yakın bir zaman önce Esentepe’deki Nimet Abla Camii’nin karşı tarafında Keskin Kalem sokakta ikinci şubelerini de açmışlar.

Rezervasyon için 0212 241 18 66’yı arayabilirsiniz.
Detaylı bilgi için www.gulerocakbasi.com

 
Toplam blog
: 28
: 3696
Kayıt tarihi
: 22.07.10
 
 

Ben kendisini hiçbir zaman bir gurme olarak görmeyen ama yemesini, içmesini, gezmesini ve keşfetmesi..