Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Temmuz '10

 
Kategori
Bilim
 

Harflerle şartlanma - kodlanma

Harflerle şartlanma - kodlanma
 

Harfler dizin dizin olunca, ruhta kodlanmalar oluşur.. Size hep kodlanmış kelimeler öğretilir... Sizde gezerken, çalışırken, severken, sevişirken o kodlanmış kelimeleri ararsınız.. Sokaktayken gözlerin yerde gezmesi gibi bir şey bu.. Değerli şey arayanlar ne aradığını bilir.. Lodos sonrası deniz kenarında dolaşanların gözü hep sahile denizin attığı altın eşyalardır.. İşte kodlanmış bir ruh o kelimeleri arar her yerde.. Bulunca da/gösterilince/duyurulunca zorla, öğretilmiş tepkiyi verir..Ya da çağdaş bir şekilde anlatalım; X ray cihazı öter hani metal bir nesne görünce.. Sizde kodlanmış harfler karşısında, aynı tepkiyi verirsiniz ruhunuzdan bir buldum sesi yükselir....

O kadar basit kelimelere kodlanmıştır ki ruhunuz o eşiği aşamazsınız.. Tek taraflı bir şey değil bu.. Bazen de duramazsınız o kodlanma karşısında.. Koş dediğinde koşar, öldür dediğinde öldürür, öl dediğinde ölürsünüz.. Harfler karşısında kodlanmanın adı şartlanmadır..

Bu bilinenleri niye anlatıyorum durmadan? Durmadan niye tekrarlıyorum kendime bunları?
Bir anlatabilsem her istediğimizin bir kodlanma sonucu olduğunu.. Bir anlatabilsem mutlu olmanın bile kafamıza kodlanıldığını.. İnsan olmanın kodlandığını ruhumuza.. Ve genelde mutsuz olduğunu biliyorum insanların.. Demek ki diyorum KOD lama hatası yapıldı.. İnsan öyle bir halde ki, koşturuyor durmadan.. Bütün bilinen hızların üstüne binmiş koşturuyor insanoğlu.. İşe gidiyor.. İşte değil aklı.. İşten herkese, ama tanıdığı herkese aynı anda, düşünce hızında koşturuyor artık.. Markete gidiyor, bankaya gidiyor, oyun gidiyor, spor yapıyor.. Ama hangisini yaparsa yapsın o an bile koşturuyor.. Yatarken, uyurken koşturuyor.. Girip çıkıyor her yere, her şeye.. Girip çıkıyor tüm gizli dehlizlere.. Ne arıyor biliyor musunuz? Dinleneceği bir gönül arıyor.. Oysa dinleneceği gönlü kendisinde.. Bunu görmüyor.. başkalarındaki gönüllerde aynı kendisi gibi.. Gönüller birbirini görmüyor .. Şartlandıklarını arıyorlar.. Gönlümüzün gözünü çıkarmış bu şartlanmalar..

Gönlümüz ne mi? İstemlerimiz..
 
Toplam blog
: 615
: 948
Kayıt tarihi
: 25.06.10
 
 

1959 Denizli doğumluyum.. İ.Ü. İktisat Mezunuyum.. Emekliyim ve hala çalışıyorum.. Yaşam bizden önce..