Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Nisan '09

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

Harika önlemler...

Harika önlemler...
 

Yaklaşık bir yıldır ülkeyi saran, her gün acısını daha çok hissettiren ekonomik krize yöneticilerimiz sonunda çare bulmuşlar.
Bazı mal ve hizmetlerde KDV indirimi. Tabii geçici olarak. İnşallah, allahın izniyle hazirana kadar kriz temelli atlatılacak ki, indirim o zamana kadar sürecek.
Sonunda gerçek çare bulundu. Artık yüzümüz gülecek allahın izniyle.
Daha evel otomobilde böyle bir yol izlendi. Demek ki olumlu sonuçlar alındı. Şimdi de Milliyet gazetesinin ilgili haberinde bildirilen mallarda üç aylık KDV indirimine gidilmiş. Gerçi benim haberim yok ama herhalde otomobil fabrikaları tekrar %100 kapasite ile çalışıyordur. Hatta bir çok yeni işçiyi bile işe alıyordur.
****
Gülümsediniz değil mi? Maalesef elden ancak ağlanacak halimize gülmek geliyor. Görülen odur ki, en azından kriz tam algılanamamıştır. Gerçi dünya çapında olan bu krizin sorumluları arasında bizim yöneticiler de var. Onlar da bu krizden nasıl çıkılabileceğini biliyorlar. Ama nedense kalıcı önlemleri almayı düşünmüyorlar. Naçizane bir - iki öneri biz sunalım.
1) Tarım, Amerika veya Fransa örneği teşvik edilmeli.
Bu önlem bir yandan tarımla uğraşanları mutlu ederken diğer yandan şehirlerin varoşlarında işsiz bekleşen insanların bir bölümünü köyüne döndürecektir.
2) Vergi, enerji gibi üretim maliyetlerini etkileyen kalemleri, girme ruyasında bulunduğumuz AB ortalamasına çekmeli.
Bu sayede bizim üreticimiz de avrupalı üretici ile rekabet edebilir düzeye gelebilir.
3) İthalata AB ve ABD örnek alınarak kota getirilmeli.
4) Devlet duble yol, konut gibi öncelik verdiği ekonomik getirisi olmayan yatırımları ikinci plana atıp, alternatif ve milli enerji yatırımlarına ve alt yapı yatırımlarına öncelik vermeli.
Bu şekilde enerjide dışa bağımlılığımız azalır.
****
Bu önerileri çoğaltmak mümkün. Tabii bu tür icraatlar zaman ve cesaret ister. Çünkü meyveler toplanmaya başlayana kadar iktidardan düşebilirsiniz. Yok eğer tercih günü kurtarmak, bir şeyler yapıyor görünmek, bataklık dururken sivrisinekleri tek tek öldürmek ise Tabii ki forkliftler; kaldırma ve elleşleme tertibatı olan diğer yük arabalarının KDV sini düşürebilirsiniz.
Esen kalın ..Çarşamba 15/4/2009
 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..