Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Eylül '20

 
Kategori
Üniversitelinin Sesi
 

Hasan Onat

Hasan Onat

Dün Prof hasan onatın vefat haberini aldım,  üzüldüm her canlı ölümü tadacaktır. Ayeti kerimede belirtildiği gibi bu dünya bir seyirdir asıl varılacak yer ahiret hayatıdır.

Ancak bir akademisyenin en verimli yılları almış sonrasıdır kısacısı yetişmiş bir İslam âlimini kaybetmenin üzüntüsü içerisindeyim.

 

Hasan onat mezhepler tarihçisiydi, Türkiye’de Şia mezhebi üzerinde çalışmaları olmuştu, objektif olarak bize bu mezhebinin tarihi sürecini ve şu andaki durumunu anlatıyordu.

Türkiye’de pek rastlanılmaz ama hasan hoca sadece kitaplarda yazılanlarla da yetinmeyim mezhebin tatbikatı yapılan cemiyetlerde ve toplumlara gidip yerinde araştırma gözlem yapardı.

Dolayısıyla Şialar üzerindeki çalışmaları son derece kıymetliydi.

Ankara ilahiyat Türkiye’de üniversite vasfına eren bir ilim yuvasıdır. Mezhepler tarihinde pek kıymetli ilim adamlarını yetiştirdi. Sorgulayan sadece sorgulamakla da yetinmeyen kanaatlerini özgür bir şekilde dile getiren akademisyenler yetiştirmesine de ön ayak oldu.

Bilim insanı zor yetişir, bir bilim insanın yetişme süresi 30 senedir ortalama...

Tabi ben aklını kiraya veren vicdanını yetirmiş kişileri ilim adamı olarak saymıyorum bil akis onlar bilim adına bir leke gerçek bilim adamlarına da hakarettir diye düşünüyorum...

Bu yönüylede bu pandemi merezi hasan hocayı birden ayırdı

Allah gani gani rahmet eylesin, Allah ona rahmetiyle muamele etsin inşallah…

 
Toplam blog
: 57
: 83
Kayıt tarihi
: 10.09.20
 
 

Bilimsel olarak yaklaşan, Tarihte ve günümüzde yaşananları kanaatine ve vicdanına uyarak yorumlayan..