Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ağustos '08

 
Kategori
Güncel
 

Haşim Kılıç'tan kara mizah

Haşim Kılıç'tan kara mizah
 

Devletin memuru tören ve kutlamalarda öyle bir hakka sahip degildir.


Kılıç, Milliyet'e özetle şunları söyledi:
"Oturma düzeninde yasama, yürütme ve yargı dengesinin gözetilmediğine, yasama ve yürütmenin sanki ayrı bir konsept gibi ele alındığına karar verdim. Dikkat ederseniz ön sırada yasama ve yürütme yer alıyor, yargıdan kimse yok. Bunun yanlışlığını gösterebilmek için katılmamanın daha uygun olduğunu düşündüm.Tepkinin, Genelkurmay'daki devir - teslimle de ilgisi yok."Kılıç, 30 Ağustos Resepsiyonu’nda gazetecilere yaptığı açıklamada, Genelkurmay Başkanlığı devir - teslim töreninde arka koltukta oturmasının bir protokol hatası olduğunu ifade ederek şunları söyledi: “Bu nedenle bu sabahki (dünkü) 30 Ağustos törenlerine katılmadım. Olaylardan bir gün sonra Genelkurmay Genel Sekreteri beni aradı. Çok kibar şekilde ’bir yanlış yapıldığını ve özür dilediklerini’
söyledi. Biz de ’Problem yok, tamam’ dedik. Yanlışlık kabul edildi.
Devlet töreninde devleti temsil eden bir kurumun Başkanı bulunmak durumundadır. Tören ve kutlamalarda Kurumlara önceden bildiri yapılmakta olup, Protokol diziliminde bir yalnış var ise nasıl özür için telefon la arandı iseniz problem yok diyebildi iseniz asıl problem sizin şahsi tavır ve hareketlerinizdedir
Problem vardır. Problemin sorumlusu sizin sahsi tavır ve hareketleriniz olmuştur. Bulunduğunuz makam bizim DEVLETimize ait bir makamdır, kimsenin şahsi tavır sergileme hakkının olduğu bir mevki değildir. Siz seçilmediniz atandınız, O makama ve memur statünüz vardır. Devletin memuru çalışanısınızdır, karşınızdaki kurumda aynı şekilde, Devletin bir kurumu silahlı kuvvetleridir.
Şekil ve uygulamada sorun gördüğümüzde yalnışı iletirsiniz, karşı makama gösterilen protokol yerinizde durursunuz. Sorun devam etti ise üst makamınıza yani cumhurbaşkanına durumu iletirsiniz.
Bu kurumunun protokol deki yeri burası olmamalıdır yanlış yapılmıştır diye, Kurumlar kendi aralarında asla çatışamaz kişisel fevri hareketlerde bulunamaz seçilmiş değil atanmışsınızdır, Devletin memurusunuzdur.

 
Toplam blog
: 44
: 2426
Kayıt tarihi
: 30.08.08
 
 

Yaşamak buysa yaşıyoruz işte, hayat bir mücadele ve ben de bu mücadeleyi elimden geldiği şekliyle ve..