Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ekim '13

 
Kategori
Kozmetik
 

Hassas ciltlere özel bakım ürünleri kullanılmalı

Hassas ciltlere özel bakım ürünleri kullanılmalı
 

Cildimiz kırılgandır


Hassas ciltler özel Bakım İster 

Günümüzün stress dolu , ve doğallıktan uzak yaşam tarzı bir çok ağır sağlık problemlerinin yanısıra cildimizi de olumsuz yönde etkiliyor. Dermatologlar tarafından yapılan incelemelerde genel  toplumun %40'ı , kadınların ise %60'tan fazlası cilt tipini "hassas cilt" olarak tanımlıyor.  Güneş,Alkol, sigara ve bilinçsiz kozmetik ve makyaj kullanımı, ısı değişiklikleri, hatta şehir suyunda bulunan klor ve diğer istenmeyen maddeler cildimizi adete erezyona uğratıyor. Bu nedenle hassas ciltlere özel bakım ürünleri kullanmak en azından cildimiz üzerinde hassasiyet oluşturmayacak yumuşak formüller kullanmak önem kazanıyor .

Son yıllarda tüm dünyada cilt bakımı konusunda muazzam ilerlemeler yaşanıyor. Belki de bunun sebebi aslında cilt problemlerinin artıyor olması.  Sıradan kozmetikten ayrılan ve dermokozmetik olarak adlandırılan ," ilaç gibi ama ilaç olmayan" cilt bakım ürünleri şeklinde basitçe tanımlanabilen bu ürünler çoğunlukla eczanelerde satılmakta. Dermokozmetik ürünlerin en yaygın kullanıldığı alan ise hassas ciltlern bakımı. 

Hassas ciltlerin temizliği, yatıştırılması , nemlendirilmesi ve güneşten korunması için normal ciltler için kullanılanlardan çok daha özel hazırlanmış dermokozmetik cilt bakım ürünleri mevcut. Normal ya da normalden yağlıya eğilimle karma ciltler için kullanılan cilt temizleyicilerde bazı meyve asitleri, Salisilik asit vb maddeler kullanılırken, hassas ciltler için çok daha yumuşak bitkisel özler ve arındırıcılar kullanılmak zorunda. Bunun yanında termal kaynaklardan elde edilen termal su ve mineraller , maskeler hassas ciltlerin bakımı için önemli bir doğal kaynak. 

Dermokozmetik ürünlerde en çok kullanılan bitkisel özler, lavanta, yulaf, Aloe Vera, Buğday özü , papatya , melissa, passfilora , at kestanesi, deniz alglerinden elde edilen ekstreler ve kantaron gibi bitkiler.  Bunun yanısıra hassas ciltler koruyucu , renklendirici ve parfümlere karşı tepki gösterebildiğinden , bu tip ürünlerde genelde koruyucu , parfüm ya da boyar madde bulunmaması gerekiyor . Bazı bakım ürünlerinde ve tonikler alkol kullanılırken hassas ciltler için bu da mümkün değil. 

Bazen cilt üzerinde ve sebum denilen doğal cilt yağ salgısında aşırı bakteri ve mantar üremesine bağlı dermatit gelişebiliyor. Bu durumda da yine antiseptik özellikli cildin bakteri ve diğer mikroorganizmalara karşı savunmasını güçlendiren bakım ürünleri kullanmak şart. 

Cilt bakım ürünlerini seçerken, cilt tipinizi iyi tanımalı ve mutlaka Eczacı, Dermatolog Doktor ya da bir estetisyenden tavsiye almalısınız. Cilt sağlığınız için aşırı güneş, kalitesi makyaj ve kozmetiklerden uzak durmalı, dengeli ve doğal beslenmeye özen göstermelisiniz. 

 
Toplam blog
: 8
: 3082
Kayıt tarihi
: 28.11.12
 
 

Üsküdar İstanbul Doğumluyum.  Serbest eczacılık yapıyorum. Klinik eczacılık, dermokozmetik, makya..