Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Temmuz '07

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Hastanede refakatçi olmak

Hastanede refakatçi olmak
 

Dün, bütün gün ve gecesinde hastanedeydim oranın kasvetli ve de teleşeli havasını kah üzülerek kah söylenerek soludum...

Acıdan, umutsuzluktan bağıran yaşlı hastaların hallerini, tuvalette hastasını, lavobasında da çamaşırını yıkıyanını ve hastalarına uykusuz kaldıkları için bezgince bakmaya çalışan hasta refakatçilerini gördükçe yine dedim ki; "Allah düşürmesin"...

Beklediğim hasta bir yakınımdı..üç kişi dönüşümlü bakıyoruz... ya tek kişiye kalsa bayağı zor bir durum..! Şöyle ki refakatçiye yemek vermenin dışında hiç bir hizmet yok.... Refakatçi bütün gün ve gece sandelye tepesinde tünemek zorunda.. evet aynen tünemek zorunda !öyle güçlü olacak ki hiç uykusu gelmeyecek, yorulmayacak.. O yüzden iki gün üstüste hasta beklemeyi gönüllü isteyen olmaz herhalde..

Mesela refakatçi kadın hasta kocasını beklemek zorunda kaldığında işi daha da kötü, başka erkeklerle aynı odayı paylaşırken rahat oturması bile mümkün değil!!..
Hiç olmazsa gece dinlenebilmesi için refakatçilere ayrı bir oda tahsis edilse veya hasta yatağının altında sürgülü bir yatak olsa da refakatçi bunu kullansa fena mı olurdu?

Şehir dışından gelenlerin durumunu yazmıyorum bile... Onlar günlerce kalmak durumunda olduklarından halleri hastadan da beterdi..

Desenize ; "bırakın refakatçinin rahatını hastanın kendisine iyi muamele edilsin yeter..."

Hele de hasta sahipsizse, önceden doktorunun yanına uğranmadıysa (!) paçası da biraz düzgün değilse vay haline!!! İşte asıl ona Allah kolaylık versin!!

 
Toplam blog
: 285
: 1333
Kayıt tarihi
: 09.12.06
 
 

Zonguldak doğumluyum. AÖF Mezunu olup, üç çocuk annesiyim. İki de torunum var. Şiir, doğa yürüyüş..