Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Mart '16

 
Kategori
Eğitim
 

Hayal et!

Hayal et!
 

Bazı insanlar hayal kurmaktan korkarlar. Belki de kurduğu hayallerin kırılma olasılığıdır onları korkutan. Bu korku yüzünden planlı ve programlı çalışamazlar. Dolayısıyla iki yıl sonra nerede, ne yapmak istediğini hayal edemeyen biri, olmayan hayal için programlı bir şekilde çalışamaz da.
 
Bu kişilerin her daim sığındığı yegane bahane ise "hayalin gerçekleşememe durumunda yaşayacağı üzüntü"dür. Dar çerçeveden bakıldığında haklıdırlar da. Uçak kazasından korkan biri, uçağa binmezse uçak kazası geçirmez. Ama zaten uçak kazası da ihtimaller listesinde üst sırada olan bir kaza tipi değildir.
 
Toplum içerisinde bu şemayı hayatının odak noktasına yerleştirmiş milyonlarca korkak vardır. Evet; bu insanlar benim gözümde korkaklardır. Çünkü gerçekleşebilecek ve yapabilecekleri güzel şeyleri, kaygılarından dolayı kaçıran insanlar aslında üzülmekten korkan insanlardır. Ama bu belli bir noktada paranoya seviyesine gelecek kadar tehlikeli bir durumdur. 
 
Elbette bu yazının vermek istediği mesaj; imkansızın peşinden koşmak, ayakların yere basmadığı insanları çıldırtan durumlar değildir. Anlatılmak istenen hedefsizliktir. Unutmayın ki, 1 km koşmaya odaklanmış ve bunun için çalışmış bir kişi 900 metre koşarsa teoride başarısız gözükse de 500 metreyi hedefleyen ama 400 metre koşan kişiden başarılıdır. Bir de " ben zaten koşamam, bu konuda iyi değilim- yapamıyorum" diyen insan tipi var. Aradaki bağlantıyı ve bu kişinin başarılı olma ihtimalini varın siz düşünün. 
 
Toplam blog
: 25
: 308
Kayıt tarihi
: 29.02.16
 
 

Romancı, Siyasal İletişim Uzmanı ..