Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Kasım '18

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Hayaller Ölür Normaldir Çünkü Yenileri Doğmuştur...

Hayaller Ölür Normaldir Çünkü Yenileri Doğmuştur...
 

Hayaller Ölür Normaldir Çünkü Yenileri Doğmuştur...


Herkes insanlığın kötüye gittiğini kabul ediyor ama kimse kendisinin de kötüye gittiğini kabul etmiyor. Büyürken sevgiyi unuttuk nefreti öğrendik, zorla da olsa öğrettiler. Artık çok mükemmeliyetçi olursan çok şey kaçırır, hiçbir şey yaşayamazsın.

 

Dünyanın her yerinden herkesin yenileceği bir yer vardır. Kimilerini yenilgi yıkar, kimileri ise zaferle küçülüp bayağılaşır. Çünkü büyüklük hem yenilgiyi hem de zaferi kabullenebilen kişilerde yaşar.

 

Dünya küçüldü iyice artık paran varsa her yerde, her şeye ulaşabilirsin. Gereksiz romantizme gerek yok sadece sevdiklerinden ayrı kalmak zor olur. Hayal kurmak parayla değil, yıkılırsa yenilerini kurarız. Hayaller ölür normaldir çünkü yenileri doğmuştur.

 

İnsanlar yaşam ihtiyaçlarını karşılayamazlarsa mutsuz olurlar. Öncelikle sağlıklı olma, karnını doyurma, barınma, iş vs. bu zorunlu ihtiyaçlar giderilemezse nasıl mutlu olunabilir ki?

 

Mutsuzluk aniden gelmez onu hazırlayan nedenler vardır. Bazen hayat öğrenmediğimiz yerlerden de ödev verir. Mutluluğun tarifini biliyoruz belki ama malzemelerinde hep bir eksiklik var.

 

Mutlulukta, mutsuzlukta yapışıyor üstümüze ve çoğu zaman bu durumu tersine çevirmekte zor oluyor. Kendimizi sever, küçük şeylerle mutlu olmayı başarırsak çevremize de saygı ve sevgiyle bakabiliriz.

 

Öncelikle doğal haklar, sorumluluklar, yaşam hakkı, zaruri ihtiyaçlar konularında olduğu gibi, hakların savunulabildiği yasalarla düzenlenmiş davranış sınırlandırmalarının dışında kalan sosyal yaşam yönlendirmesi temelli güzel davranış olarak karşımıza çıkarılan sömürüyü normalleştirme anlayışının mülkiyet ve doğal haklar ortada dururken yaşam hakkını dahi umursamayan mülkiyetin ve sermaye anlayışıyla sömürü çarkını sistemleştirme çabası.

 

Olmamız gereken özel hayatımızda ciddi, saygılı, halkla ilişkilerimizde iyilik sever ve adilliktir.

 

HÜLYA ÇAKICI

 
Toplam blog
: 822
: 574
Kayıt tarihi
: 19.12.15
 
 

Hacettepe Üniversitesi İktisat Fakültesi ve Akdeniz Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Fakültesi ve..