Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Kasım '07

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Hayat çerçeve bağlantısı

Hayat çerçeve bağlantısı
 

Sus konuşma. Eğer boş yere ümitlenme riskin varsa hiçbir şey anlatma. Geçmişindeki sıkıntıları unutmak adına sakın ola ki geleceğine yaslanma.Osenin hayatındaki olamamış şeyleri sana olmuş gibi gösterebilir. Kendin ol sadece kendin .Bir resim çerçevesi içine yanına koyabileceğin biri olmasın. Çünkü o çerçeveye yanındaki yakışmayabilir, onu haketmeyebilir. Daha ne kadar kıracaksın resim çerçevelerini haketmeyenler uğruna? Hayatını oluşturan o çerçeveden nefret edeceksin sonra. Yeni bir çerçeve istemeyeceksin sonra, sadece izleyeceksin çevrendekileri. Kendi hayatın mı? Hayır o yok. Daha şimdi çöpe atmadın mı?Dalından kopan yaprak misali rüzgar seni nereye götürürse sen de oraya yöneleceksin. Ne için, kimin için, Ne uğruna? Baştan zarar görmek istemiyorsan o çerçeveyi tek kişilik seçeceksin ki yanında oalcak kişiyi düşünmeyesin.

O çerçeve öyle bir çerçeve olacak ki... Baktığında onun gerçekten senin istediğin gibi olduğunu görebilesin. Onu bir yerden başka yere fırlatmaktansa süsleyeceksin, yaldızlayacaksın. Kendi çerçeven içine sinmeye başladıktan sonra başkalarına da istedikleri gibi çerçevelerini süslemeleri için yardımcı olacaksın ki, yaptığın çerçevenin ne denli sağlam olduğuna kendini inandır ve senin vesilenle olmasından dolayı mutluluk duy.

O senin gerçeğin. Ne pembe bulutlar arasından getirildi ne de biri eline alıp yaptı da sana verdi. Her yaşadığın şey o dikdörtgenin içerisinde ve çevresinde olanlar. Eğer pembe bulutlar arasından sana getirilmesini dilersen çerçeveni ya çöpe atarsın ya da yıpratırsın. Bir başkası da gelip senin için onu yapmaz. Tek ve güvenilir çare sensin. Tek başına milyonlarca hücreden oluşan koca bir ordu olduğunu unutma. Çerçeveni kendin yap ve merkezine kendini yerleştirebil ki çevrendekileri de o ışıkla aydınlatabilesin. Kendini de tabi.

Gerçeklerin acı verdiği zamanların sıklıkla yaşandığı şu dünyamızda kendinize sağlam çerçeveler yapmanız dileğiyle.

 
Toplam blog
: 4
: 451
Kayıt tarihi
: 21.06.07
 
 

Türk dili ve edebiyatı bölümü öğrencisiyim. Yazı yazmayı, kitap okumayı ve müzikle uğraşmayı çok sev..