Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Mayıs '15

 
Kategori
Deneme
 

Hayat maceradır; sadece hayatı macera olarak görenler mutlu olurlar

Hayat maceradır; sadece hayatı macera olarak görenler mutlu olurlar
 

Diğerlerine acıyorum… Yaşamak için para kazanmak ve kazandığı parayla yaşamak; işte bu! Kutlu ideallerin canı cehenneme! Bilinçli olmak, her şeye hâkim olmak, ne yaptığını bilmek… Boş bunlar; akıllı insanları sevmiyorum!

Lakin bu macera denizinde yitip gitmemek için koruyucu sistemleriniz olacak. Sakın bu sistemlerin kontrolünü kutlu idealler taşıyanların eline vermeyin; maceranızın içine ederler!

Yaşadığı dünyayı yerini yurdunu bir sahiplenme, hayata kazık kakma, onurlu yaşam dedikleri nevale, sözde onları büyüten zorluklarla mücadele, acılara direnç gösterme... Sen kimsin ya! …tü… insanoğlu! Sen kendini ne sanıyorsun! O kadar güçlüysen Azrail’e karşı gelsene; tavuk gibi ölüp gidiyorsun işte! Onurmuş, güçmüş, paraymış, hadi be!

Zemheride üşüyen tazıysam kuyruğumu dik tutmam; üşüyorum çünkü. Maceracıları serseri gibi görme, dalga geçme… Sen ne yaptın? IŞİD kelleni kesiyor mu, kesiyor. Gerektiğinde ite köpeğe yalvarıyor musun, evet. Patronun uşağı, düzenin kölesi misin, evet. Ne onurlu yaşamı ya!

“Mücadele ediyorum…” Niye mücadele edesin ki… Biz dünyaya uçmaya kaçmaya mı geldik! Mücadeleyi sen kendin gibiler yüzünden yapıyorsun. Ve senin bu mücadele dediğin şey kutsal mutsal değil; enayilik. Belayı yaratıyor sonra dönüp belaya karşı savaşıyorsun. Vatanseverlikmiş örneğin. Nedir bu vatanseverlik! Sınırdan içeri tavuk girse vuracan değil mi?

Maceracıların hiç böyle şeylerle işi olmaz. Onların tek derdi yaşamak. Sen olmayan düşmanı öldürmek için hazırlık yaparsın, maceracı sevgilisiyle buluşmak için. Hanginiz insansınız? Tommiks okuyup sınıfta kalan çocuk inekleyip 100 alan çocuktan daha akıllı. Dünyayı kana bulayanların içinde bir tane dahi Tommiks okuyan çocuk bulamazsınız!

Zaten hayatı yaşamazsanız başka şeyler yaparsınız. Çölde pinekleyen işsiz güçsüz Usame Bin Ladinler ne yapar? İkiz Kuleleri vurma planı. Boş duranın arkadaşı şeytandır. Sen adama hayatı yasaklamışsın, ne yapsın ömrünü kum tanelerini sayarak mı geçirsin! Helsinki barlarında horoz öttürenlerin ikiz kule vurma planı yapmaya zamanı bile olmaz. Bir kişinin katilini arıyorsanız hayatını yaşamayanların içinde arayın!

Bütün felsefe kitaplarını okuyun; sonunda hayatın anlamı “macera” ya çıkar. Sözde o dünyayı sahiplenenler nerede bugün? Hayat böyle bir şey, tatile çıkmış gibi kabul edeceksiniz kendinizi. Hesaplar, kitaplar, planlar… Ve sonra kemiklerini bile sayamadığımız insanlar. Her gün ayrı bir mutluluk planı yapacaksınız. Paranızı da o akıllı insanlar alıyor, onların yüzünden fakir kalıyorsunuz. Hiç onların planlarına programlarına ihtiyacınız yok; para kazanacağınız bir iş, harcayacağınız hayat, o kadar.

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..