Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Ekim '07

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Hayatı ıskalamadan hedefinizi doğru belirleyin...

Hayatı ıskalamadan hedefinizi doğru belirleyin...
 

"Kader bir şans oyunu değil, seçim sorunudur. Beklenecek değil, elde edilecek bir şeydir." WİLLİAM JENNİNGS BRYAN

Hayat devam ettiği sürece sizi hayata bağlayacak sürekli nedenleriniz olacaktır. Bazıları bu nedenleri kendileri belirler bazıları ise hayat denen nehirde kendilerini akıntıya bırakırlar. Bu nedenlere ben hedeflerimiz diyorum. Bu hedef bazen mağaza vitrininde duran bir ayakkabı, bazen güzel kırmızı bir uçurtma, bazen bir spor araba bazen de güzel bir kariyer olabilir. Hedef olgusu küçük yaşlardan itibaren iyi anlaşılmalı veya anlaşılması sağlanmalıdır aksi takdirde büyük hayal kırıklıklarıyla karşılaşmamak içten bile değildir. Bazılarımız yıldızlara dokunmayı hedefler işte burada hayal ve hedeflerimizi karıştırmamalıyız. Kendimize hedef olarak belirlediğimiz her şey sonuna kadar inanmamız gerekir ve yapabilirliği olmalıdır.

Hedeflerinizi hayallerinize göre daha ciddiye almanız ve çaba harcamanız gerekir. Gelin beraber hedeflerimizi nasıl tespit ederiz be nu hedeflere varırken nelere dikkat etmeliyiz biraz düşünelim. Hedeflerimiz her şeyden önce ölçülebilir olmalıdır ve sizin bu hedefi gerçekleştirebilmek için kendinize hiçbir şekilde engel koymamanız gerekmektedir, inanmak şarttır. Bir uygulama ile devam edelim isterseniz, elinize şimdi bir kâğıt kalem alın ve okumaya biraz ara vererek yukarıdan aşağıya hedeflerinizi ve hayallerinizi yazın. Yazarken şunu unutmayın ki ufak veya büyük, saçma veya mantıklı hiç fark etmez bu yazdıklarınız sizin hedefiniz. Kimsenin o kâğıtta yazanları sorgulamasına izin vermeyin onlar sizin özeliniz. Kimsenin yolunuzu tıkamasına izin vermeyin ya yol göstersinler ya da yolunuzdan çekilsinler. Ben hedeflerinin peşini sadece eş dost tavsiyesi ile bırakıp hayatı başkalarının hedeflerine göre yaşayan nice mutsuz insanlar gördüm. Bu hayat sizin, hedeflerinizi koyarken eğrisiyle doğrusuyla her şeyi kabullenerek koymalı ve asla pişmanlık yaşamamalısınız çünkü yanlış yola doğru koşarken harcadığınız zamanı bir daha bulamayacaksınız. Yazdığınız hedefleri şimdi değerlendirelim. Hedefleriniz ölçülebilir olduğunu söylemiştik, bir cep telefonu almak bir hedef olamaz ancak bu iyi bir temenni olabilir. Bunun sizin maddi alım gücünüzle alakası yoktur isteğiniz ve hedefe odaklanmanızla alakası vardır. Gümüş renk şu marka bluetooth olan cep telefonunu önümüzdeki ayın 15’ine kadar alacağım demek kendinize gerçek bir hedef belirlemektir çünkü bu şekilde hedefinize odaklanmış olup istek ve arzularınızı ayakta tutarsınız. Hedefe odaklanmakla ilgili hedef olarak tayin ettiğiniz her şeyin fotoğrafını çekip her gün görebileceğiniz bir yere asın ve üzerine gerçekleştirmeyi planladığınız tarihi yazın. Bunlar şu an birçoğunuza saçma gelse de yazdıklarımı yapanlar hedeflerine ulaşma konusunda diğerlerine fark atacaklardır.

Şimdi önünüzde duran kâğıda tekrar bir bakın, hedeflerinizi tekrar gözden geçirin ve her biri için bir zaman belirleyin. Sonra tarih sırasına göre hedeflerinizi temiz bir kâğıda aktarın ve gerçekleştirdiğiniz her hedefin üzerini karalayın. Bu size güven duygusu ve hedeflerinize daha sıkı bağlanma duygusu aşılayacaktır. Bu şekilde kendi hayatlarını akıntıya bırakmadan bilinçli hedefler verenler yazmış oldukları tarihlerden çok önce hedeflerine kavuşmuş olacaklardır. Hedefinizin rengini, teknik özelliklerini veya kişisel özelliklerini iyi tespit edin mesela bir araba hedefiniz ise rengi ve modeli ne kadar önemli ise hedefiniz kariyer yapmaksa örnek aldığınız kişilerin yönetici özelliklerini, kişisel özelliklerini bilmeniz o denli önemlidir. Siz bir şeyi ne kadar çok yapmayı isterseniz hayatta onu size vermek için o kadar dirayetli olacaktır. Hedeflerinizi iyi belirleyin hayatı ıskalamayın. Bu hayat sizin ve sizin olduğu içinde çok özel. Umarım bütün gerçekleştirmeyi hayal ettiğiniz hedefler bir gün gerçek olur ama bu sizin elinizde unutmayın.

 
Toplam blog
: 53
: 1670
Kayıt tarihi
: 13.10.07
 
 

  Merhaba ; Bakmayın böyle yazılar yazdığıma, bilgi okyonusunda bir balık etmem nazarımda. Paylaş..