Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Mart '17

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

hayatı nasıl görürüz?

hayatı nasıl görürüz?
 

İlham Veren Dede


Bir gün genç adam nereden geldiğini bilmediği yaşlı bir köylü ile tanışıp arkadaş olmuştu. Birlikte kalabalık bir caddede geziyorlardı. Cadde kenarından yürürken yaşlı köylü bir anda durdu ve yol kenarındaki çimenlik alanın içine doğru gitmeye başladı ve küçük bir çiçeğin yanında durdu.
 
Yaşlı adamın ne yaptığını anlamayan genç adamı takip edip izlemeye başladı. Yaşlı adam neşe içersinde küçük çiçeğin altına elini uzatarak oradan bir cırcır böceği çıkardı ve ‘’senin sesin ne kadar güzel ‘’ dedi. Yaşlı adamı izleyen genç hayretler içersinde kaldı. O kadar gürültü içinde küçük bir cırcır böceğinin sesini nasıl duyduğunu anlayamamıştı..
 
Genç yaşlı adamın yanına giderek ‘O kadar gürültü içinde nasıl fark ettin bu böceğin sesini ? ‘ diye sordu. Yaşlı adam kendinden emin bir şekilde gence ‘gel evlat’ diyerek yola kenarına tekrar çıktı ve cebinden bir bozuk para çıkarıp yola attı. Bozuk paranın çıkardığı çınlama sesinden herkes başını çevirip paranın kendilerinden mi düştüğünü kontrol etti. O kadar gürültü içinde herkes paranın sesini fark etmişti. Genç adam durumu anlamıştı.
 
Yaşlı adam anlamlı bakışlarıyla gence; ‘’neyi önemli hissedersen her şeyi ona göre görür,duyar ve fark edersin’’ diyerek asla unutamayacağı hayat dersi verdi.
 
Toplam blog
: 2
: 109
Kayıt tarihi
: 06.02.17
 
 

KHO mezunuyum, Vatanımın birçok yerinde değişik alanlarda subay olarak görev yaptım. Çok zor bir ..