Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Ekim '13

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

Hayatımı yazdım: Elli yıl böyle geçti

Hayatımı yazdım: Elli yıl böyle geçti
 

Abdülkadir Güler Unal Şöhret Dirlik ile. ( 2012 )


07/10/2013

Sanat, Edebiyat ve Kültür dünyasında 1962'den beri yazıyorum. O tarihten bu yana  yarım asır gibi bir zaman geçti. Koca elli yıl. Bu bir insan ömrü demektir. Sevgili hemşehrim Cahit Sıtkı Tarancı ünlü şiirinde "Yaş Otuz Beş" diyordu. Ve elliye varmadan aramızdan ayrıldı, bir daha da dönmedi... Ben de elli yıldır bu sanat ve edebiyat evreninde cebelleşip duruyorum. Bir şeyler yazdığımın ve bir şeyler ürettiğimin farkındayım. İrili, ufaklı tam 25 kitap, Dicle Köprüsü, Aydınlı yazar Mahmut Özay, M.Kemal Yılmaz,Sökeli  Ahmet Güçsav, Yerli  ve Yabancı Gözüyle Yunus Emre, Harran' da Atatürk Çiçeği, Yaz Güneşi Bengisu, Sökeli Şairler ve Yazarlar -Güldeste, Çamaş Notları, Edebiyatımızda Maniler,BaharDüşü, Bir Başka Türkü,   Çanakkale İçinde Aynalı Çarşı  ve Mardin Folkloru... Sadece birkaç örnek ve 2000 'den fazla sanat kültürümüzle  ilgili   makaleler ve denemeler, röpdrtajlar ve gezi yazıları...İngiltere, Letonya ve Polonya  ile ilgili gezi ve yorum  yazıları...Kendimi mutlu sayıyorum... Ölürsem gam yemem.... Konu ile ilgili İlçemizde Söke'de yayımlanan Söke Ekspres Gazetesi'nde arkadaşlarım sağolsunlar   dostlarıma bir haber vermişler. Yeni çıkacak kitabımla ilgili. Konu ile ilgili haberi sizlerle aynen paylaşmak istiyorum, tüm sanatçı dostlarıma böylesine mutluluk  dolu ve başarı dolu yıllar diliyorum.

YAZARIMIZ ABDÜLKADİR GÜLER HAYATINI YAZDI

"ELLİ  YIL BÖYLE GEÇTİ"

Gazetemiz yazarlarından Abdülkadir Güler, kendi hayatını ve yazdıklarını "ELLİ YIL BÖYLE GEÇTİ" adlı bir kitapta topladı.

1962 yılından bu yana sanat, edebiyat dünyasında uğraşan, büyük emek ve çaba sarf eden yazar Abdülkadir Güler, bugüne kadar bütün Anadolu’yu adım adım gezdi. Birçok etkinliklere, şiir ve kitap günlerine katıldı. Katıldığı sempozyumlarda bildiriler sundu. Sanat ve kültür bağlamında şiir, deneme, eleştiri, tanıtma, röportaj, inceleme, araştırma, öykü, bibliyografya, biyografya gibi kitaplar yayımladı.

Geçen Ocak ayında Sökeli Şairler ve Yazarlar Derneği'nin düzenlediği Abdülkadir Güler’in 50. Sanat yılı törenlerle kutlandı.

Abdülkadir Güler, şimdi de 1962’den beri sanat ve kültür dergilerinde, seçkilerde, gazetelerde yer alan yazılarının bir kısmını bir kitapta topluyor. "ELLİ YIL BÖYLE GEÇTİ" adını taşıyan bu kitap, yedi bölümden oluşuyor. Bu kitapta Abdülkadir Güler’in hayatı ve eserleri, eserleri için yapılan ve yazılan yorumlar, Abdülkadir Gülerin yazı ve şiirlerinden örnekler, onun için yazılan Şiirler ve geniş bir Bibliyografya (bir konu hakkındaki yayınların tamamı) son bölümde Abdülkadir Güler’in albümünden bazı fotoğraflar ve bazı belgeler ile geniş bir kaynakça yer alıyor. Yazarımız Abdülkadir Güler’in "ELLİ YIL BÖYLE GEÇTİ"  adını taşıyan bu kitabı yakın zamanda Söke Cumhuriyet Matbaası tarafından basılarak okuyucu ve sanatçı dostlarıyla buluşacak.

Bizler de gazetemiz yazı ailesi olarak değerli yazarımız Abdülkadir Güler’i bu çabalarından dolayı kutluyor, sanatımıza ve kültürümüze ayna tutacak olan "ELLİ YIL BÖYLE GEÇTİ" adlı eserinin hayırlı, uğurlu olmasını diliyoruz.

Haber: Murat Sülünoğlu

Söke Ekspres Gazetesi 7 Ekim 2013.s.4

 
Toplam blog
: 2227
: 832
Kayıt tarihi
: 27.06.09
 
 

1946 Mardin ili, Kızıltepe ilçesi'nin Esenli köyünde doğmuştur. İlk ve ortaokulu Kızıltepe'de bit..