Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Nisan '15

 
Kategori
Müzik
 

Hayatın ilmeğinden dokunur şarkılar

Hayatın ilmeğinden dokunur şarkılar
 

Hayatın ilmeğinden dokunur şarkılar!

Yıl 1985 ünlü şarkıcı, söz yazarı, müzisyen  bir modelle tanışır ve birlikteliklerinden bir çocuk sahibi olmaya karar verirler. 1986 ‘da bir oğulları olur; ünlü müzisyen baba, minik oğlu ve anneden ayrılır, zaten bu beraberlik evlilik dışı bir beraberliktir. Bir süre sonra tekrar bir araya gelirler ancak baba, oğlu ile sürekli bir beraberliğe hazır değildir. Ve çocuk,annesi ile yaşamaya devam eder. Aradan geçen yıllar içinde 3 ‘lü aralıklı olarak buluşurlar.

1991 yılında anne- oğul, babanın o sırada yaşadığı yer olan New York ‘a giderler. Long Island’daki sirkte ilk kez baba- oğul birlikte çok mutlu bir gün yaşarlar. Geri döndüklerinde ‘’bir çocuk sahibi ve baba olmanın anlamını şimdi anlıyorum’’ sözleri dökülür müzisyen babanın ağzından! Ve oğlu  ile yaşamak istediğini söyler. Herkes çok mutludur , ertesi gün – 20 Mart 1991-için hep birlikte gitmek üzere hayvanat bahçesi gezisi planı yapılır. Yeni gün heyecanla başlar anne ve oğlu için. Evden çıkma hazırlıkları yapılırken  tatlı oğlan  coşku doludur. Annesi banyoya girer, kısa süreliğine çocuğu bakıcısına emanet eder. Neşe ve coşku içindeki çocuk, bakıcısı ile saklambaç oynarken, apartmanda görevliler tarafından  temizlik yapılmaktadır ve cam açıktır. Tatlı oğlan hızla  53. kattaki dairenin penceresine doğru koşar, görevlinin uyarısını bir an için dinler sonra  devam eder!..

Ötesi çığlıklar, ağlama nöbetleri, günler, aylar, yıllarca bitmeyen ve bitmeyecek olan yas! Elbette tatlı oğlan cennete gider! Babası  ünlü , şarkıcı, şarkı sözü yazarı, müzisyen Eric Clapton’dır. Ve belki de ölümünden bir gün önce çok sevdiğini fark ettiği  oğlu Conor için ‘’Tears In Heaven’’   şarkısını yazar.

‘’Would you know my name , if i saw you in heaven? (Eğer seni cennette görseydim, adımı bilir miydin?)

 ‘’Would it be the same if i saw you in heaven?’’ (Eğer seni cennette görseydim, eskisi gibi olur muydu?)

Bugüne dek , kadife yumuşaklığında bir sesten dinlediğim Tears In Heaven şarkısının çok hüzünlü hikayesi bu imiş!

Umarım cennette bir gün buluşursunuz, baba- oğul, o zamana dek ışıklar içinde uyu Conor! <>

 
Toplam blog
: 12
: 134
Kayıt tarihi
: 19.04.15
 
 

Yazmaya bir başlarsın, devamı gelir! Psikoloji Eğitimi aldım. İnsana dair, insana yakın olmay..