Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Mayıs '10

 
Kategori
Sosyoloji
 

Hayatın öteki yüzü… Gökyüzünü tanımadan büyüyen çocuklar

Hayatın öteki yüzü… Gökyüzünü tanımadan büyüyen çocuklar
 

Biz gelecek nesillere, hani derler ya “sağ salim devredilmek üzere” bize emanet edilen bir hayatı yaşıyoruz. Görevimiz; geleceğimizin teminatı addettiğimiz çocuklarımıza içinde yaşadığımız, nefes aldığımız bu dünyayı devraldığımız şekilde, hatta biraz da üstüne koyarak, artı değer katarak devretmek. Bunun içine; doğadan tutunda zengin yer altı, yer üstü kaynaklarımıza, insan ilişkilerinden, kültürümüzden tutunda denizimize, göğümüze, vadimize koruyarak, kollayarak devredeceğimiz “tıpkı o genç fidanları, yani çocuklarımızı korumamız, kollamamız, yarına hazırlamamız gerektiği gibi” oldukça geniş değerler, kavramlar girer.

Geçenlerde bir gazetemizde haber, bir tespit okumuş ve bu tespiti yapanın ne denli isabetli bir tanımlama yaptığını düşünmüştüm kendi kendime.

Tespit şuydu:

Asgari ücretten tutun da, kağıt üzerinde de olsa ekonomik göstergeleri bizlerin çok çok üstünde olan komşumuz Yunanistan batmıştı. Bu tespiti yapanında vurguladığı gibi Türkiye topallasa da hala ayaktaydı. Bunu da Türkiye’ deki aile, sosyal yardımlaşma dayanışmaya imece ruhuna dayandırıyordu tespiti yapan.

Çok doğruydu, haklıydı bu tespiti yapan şu an adını hatırlamadığım sosyolog ya da danışman. Her ne kadar darbe alsa da, bombardımana tutulsa da, Amerikanvari dizileri, evlilik programları ile ekranları parsellenen görsel yayın araçları ile köylere kadar giren yayın araçları ile kültürümüz, yine de yerle yeksan olmamış hala koruduğu fakat gelecekte koruyup korumayacağı nameçhul değerlerimizle bugünü kurtarmıştı.

İşte tüm bu gelişmeler sonrasında şüphe ve karamsarlık ile baktığımız gelecek için çalışan, karınca, kararınca da olsa umut verici çalışmalara imza atanlar var güzel yurdumun dört bir yanında.

Bunlardan biri de Manavgat Rotaract Kulübünün genç beyinleri. Ellerinden geldiğince, belki şartlarını zorlayarak ihtiyacı olanlara aktarılmak üzere etkinlikler düzenleyen ve bu etkinliklerden elde ettikleri gelirleri ihtiyaç sahiplerine ileten.

Kolay bir iş değil söylemde çok şey yapıp, iş icraata gelince bize Nasreddin hocamızı hatırlatan insanları çok olan ülkemizde birşeyler başarmak. İşte böylesi bir organizasyona imza atarak suçları sadece doğmak olan ve anne babalarının işlediği suçlar nedeni ile beklide ilkokula başlayana kadar gökyüzünü göremeyen çocuklarımız için yapmışlar en son etkinliklerini. Hem kendileri mutlu olmuşlar, hem de hayatı, yaşamayı sonuna kadar hak eden o çocuklarımızı mutlu etmişler sayıları çok olmayan bu genç arkadaşlarımız. Ne mi yapmışlar. Düzenledikleri etkinlikle elde ettikleri geliri bu çocuklarımızın bir günü için harcamışlar. Değmez mi onların bir gülücüğüne. Kendilerini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.

Buyurun haberin detayına geçelim.

Manavgat Rotaract Kulübünün Antalya Kapalı L Tipi Cezaevi projesi ;

Antalya Kapalı L Tipi Cezaevinin Kadın Koğuşunda anneleriyle birlikte yaşamak durumunda bulunan çocuklar için bir yardım etkinliği gerçekleştirdik.
Amacımız hiçbir suçu günahı olmayan ve demir parmaklıklar arasında anneleri ya da babalarının yanında yaşamak zorunda kalan çocukların hayatında ilerde gülümseyerek hatırlayabilecekleri bir pencere açabilmekti. Bu amaçla yaşları 3 ile 5 arasında olan 5 çocuğumuzu Antalya Oki-Doki çocuk parkına eğlenceye götürdük ve güzel bir gün geçirmelerini sağladık.
Bazılarının cezaevinde doğduğunu ve hayatında ilk defa dış dünyayı gördüğünü öğrendik.

Daha önce cezaevi psikoloğu ve anaokulu öğretmenleriyle yaptığımız görüşmelerde acil ihtiyaç durumunda olduğunu öğrendiğimiz ;
-bebek bezi
-bebek iç çamaşırı
-çocuk kıyafeti
-2.el kıyafet ve ayakkabılar
-çamaşır deterjanı
-bulaşık deterjanı
-kalıp sabun

gibi malzemeleri yanımızda götürerek görevlilere teslim ettik.
Hijyen malzemeleri konusunda bize sponsor olan Sorti Kimya Firmasına teşekkürlerimi sunarım.


A.Şevket GÖDEK
Manavgat Rotaract Kulübü
Dönem Başkanı

Arkadaşlar: Konuyu biraz dağıtmış olabilirim ama sorun niye? Tabii ki siz toparlar, gerekli düzenlemeleri, eklemeleri yaparsınız diye... :)) Saygılar

 
Toplam blog
: 669
: 1503
Kayıt tarihi
: 19.01.07
 
 

Bir on dört mart sabahı güneş henüz arz-ı endam ederken üzeri yongalarla kaplı, küçük pencereli, ..