Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Nisan '08

 
Kategori
Etkinlikler / Festivaller
 

Haydi TV kapatmaya

Haydi TV kapatmaya
 

TV bağımlılığı endişe verici


Toplumumuzda her geçen gün yaygınlaşan çve alabildiğine derinleşen bir bağımlılık söz konusu.Onun yüzünden ödevler yapılmaz, işler aksar, beyin geriler, insanlar dış dünyadan kopar. Evet; TV dan bahsediyorum. Bu bağımlılık hepimiz için geçerli; az ya da çok.

Uzmanlara göre günün uzun bir bölümünü televizyona ayıran bir kişi tamamen TV bağımlısı oluyor. Hatta bu işin bir de acı tarafı var:Kişi herhangi bir konuda bilinçli olarak karar veremez hale geliyor...Ne acı bir durum!

Modasını, kültürünü, konuşma tarzını, müzikteki makamını, dansını, edebiyatını...örnek aldığımız bir ülke var: Amerika. Daha doğrusu taklit ettiğimiz diyelim.Evet, madem ki onların bir takım değerlerini abartma derecesinde de olsa örnek alıyorsak neden onların TV izleme adabını da örnek almıyoruz? Onlar TV a ne ad veriyorlar, biliyor musunuz?:Aptallık Kutusu! Evet onrlar çocuklarına küçük yaştan itibaren televizyonunu bu şekilde tanıtıyorlar.Bu sayede çocuklarını seçici yapıyorlar.Durumumuz ne kadar da içler acısı...Her ne kadar da bu durum söz konusu olsa da Amerika TV bağımlılığının en zirve noktasında yer alıyor.1995 yılından beri, her nisan ayının son haftası bu ülkeler bir kampanya uyguluyorlur:"TV KAPATMA HAFTASI"

Bu kampanyanın temel amacı insanların yılda bir hafta için de olsa TV karşısında harcadıkları zamanı azaltmak ve insanların zihnine faydalı şeyler yapabilecekleri anlayışını yerleştirebilmek.Bu haftayı düzenleyenler ve destek verenler, insanlara şu mesajı veriyorlar;"Sadece bir haftalığına televizyonunu kapat;sonra gör bak neler olacak"

TV kapatma haftası, ABD den Avustralya ya, İngiltere den Japonya ya kadar pek çok ülkede 26-30 Nisan tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle her yıl gerçekleştiriliyor.Ayrıca haftanın ayrılmaz parçasıysa şu slogan:"Televizyonun düğmesini kapat, hayatın düğmesini aç!"

Sizde kendi şartlarınız çerçevesinde bu bir haftalık terapiyi uygulayın.Eğer gerçekleştirebilir ve uygulayabilrseniz, bu tedavi süresini istediğiniz kadar uzatabilirsiniz...

==>Haa bu arada ben bağımlı değilim diyorsanız yanılıyorsunuz;eğer koltuğunuzdan kalkıpta TV nin düğmesini kapatmaya üşeniyorsanız, üzgünüm, siz bir bağımlı vakasınız...

Hoçakalınnn!!!
 
Toplam blog
: 29
: 791
Kayıt tarihi
: 01.11.07
 
 

1990 İstanbul/ Üsküdar doğumluyum. Şu anda lise öğrenimi görmekteyim. Kendimi kişisel gelişim konusu..