Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ekim '06

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Hayırlı kısmet

Evlilik; iki kişinin hayatını birlikte geçirmesini her şeyiyle birlikte başetmesini saglayan bir kurum.. Birlikte söz verilmiş, söz vermeyi bırakın imza atılmış.. İşte bunları yapıyorsan, "kaçmak, zora geldim" demek olmaz bizim Türk ailelerinde, geleneklerinde.. Bunlar gerçekten zor işler.

"Bekarsın, tek başına yada ailenle yaşıyosun farketmez, hiçbir sorumlulugun yok, hatta düşüncen de yok, sanane çogu şeyden" derken böyle zor bir işe atılmak cesaret işi. Bu durumda da insanların aradıgı eşi bulmak çok zor olabiliyor. Birlikte katlanacaksak şöyle olsun böyle olsun... İstekler bitmiyor. İnsanlar hadi bunları geçiyor bu sefer de anlaşabileyim diyorlar. Bu hepsinden zor olabiliyor. Evet dogru bu, "anlaşabilecegin eş zor buluyorsun bulana kadarda ölüyorsun." Sen takmasan da taktırıyorlar... En çokta aileler ısrar ediyor çocuklarının evlenmesi için. Her şeyi inceliyorsun diyorlar(ki bu yaşı 26-27 ve üstünde olanlar için daha da çok olabiliyor. Bu yaşın üstekilere bir şey denmiyor dense de bir önemi olmuyor)

İşte şu durumda "ölür müsün öldürür müsün?" denebiliyor. Çünkü kimse bu işin zor oldugunu, aslında hayırlı kısmet dediklerinin olmadıgını anlatamıyorsun. Kimsenin seni anlamasını bekleyemiyorsun. Anlamıyorlar zaten bu gerçekle de karşılaşıyorsun.

Hayatında başka başka sorunlar olmasına ragmen bu sorunda tıkanıp kalıyorsun, "Neden büyüklerimiz istiyor? O mürüvetimi görsün bu görsün diye hayat geçmez.. Şimdiki gençler neden fevri diyorlar neden ben söyleyim herşey de üzerlerine gidiyorsunuz büyüklerr...

 
Toplam blog
: 4
: 1228
Kayıt tarihi
: 06.09.06
 
 

Kitap okumayı severim, müzik dinlemek de vazgeçemedigim bir ugraştır. Sanatsız hayat düşünülemez diy..