Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ocak '13

 
Kategori
Futbol
 

Hayrola Altan?... (Tanrıkulu)

Hayrola Altan?...  (Tanrıkulu)
 

Spor yazarlarının da  bir form  grafiği olduğuna inanıyorum. Tıpkı o çok tenkit ettikleri, çok beğendikleri  spor emekçileri gibi.   Beğenilip belli bir yere geldiklerinde de çoğu duraklıyor. İlgi çeken radikal yazılardan  vaz geçip, suya sabuna dokunmayan yazılar yazmaya başlıyorlar, TAM ANLAMIYLA DURUMU İDARE EDİYORLAR  ve  ilgi çekici  ve okunur olmaktan hızla uzaklaşıyorlar.

Altan Tanrıkulu’nun spor bilgisine lafım yok.  Çok iyi yazardı ilk zamanlar.  İyi bir Fenerbahçe uzmanıydı.  Açıkcası artık pek  ilgimi çekmiyor.  Yazdıkları etkileyici değil.  Hele  şu hafta sonu yazdığı yazı   adama ‘’ Hayrola Altan’’ dedirtecek cinsten .  

Bir Fenerbahçe’linin   Fatih Terim yazısı yazması, Fatih Terim uzmanlığına soyunması,  güya onun mağdurluğunu savunması!. Tuhaf geldi bana.  

Neden?.

Eskiden gazetecİler haber bulamadıkları zaman  zabıtayı yazarmış.   Falanca yerde belediye zabıtası simitçilerin simitlerine el koydu diye.  Gerçek olmasa da doğruymuş haber.  Maksat boş yerleri doldurmak.

Bugün her özelliği  artık sıradan sporseverler tarafından  bile bilinen Fatih Terim’i yazmak  en kolay iş.   Altan Tanrıkulu onun sadece başarılarını yazsada,o yazısında belirtmediği başarısızlıkları da var değerli spor adamının . Onu da biz ilave edelim de, hanı bu methiyeye neden gerek görüyor bunu anlamak zor. Kolay mı geliyor  acaba?. Konu sıkıntrısı mı çekiyor? Çünkü değme Galatasaraylı spor yazarları Fatih Terim’i böylesine havaya sokacak yazılar yazmıyorlar.

Ne İtalya’daki başarıları kalmış, ne  Milli takımdaki, ne Galatasaray’daki. Eksik de olsa  aklınca gaz vermiş hocaya. Sanki onun buna ihtiyacı varmış gibi.  ‘’Gerekli yerde gerekeni yapar’’  diye  de ara paragraf atmış.   Bu anlamsız  övgüyü  yine  anlamsız bir paragrafla da sonlandırmayı başarmış ,

Diyor ki,

Fatih Terim Galatasaray’la anlaşırsa dünyadaki tüm kulüplerle çalışabilir.. Rakiplerinin en büyüğü de dahil olmak üzere.. (Herhalde Fenerbahçe’de de çalışır demek istiyor) 

Ve birilerine de gözdağı vermiş . Diyor ki;

-Bunu da aklınızdan çıkarmayın!.

Yazıyı neresinden tutsanız vıcık vıcık. Elinizden kayıyor.   Bunu geçelim

Herhalde yazıyı önceden yazıyor.. Fatih Terim’in başkanıyla bir anlaşmazlığı oldu. Sorunu birlikte çözdüler.  Fatih Terim  Divan üyeliği beratını başkanının elinden aldı.  Bu bir.

İkinci si , Fatih Terim’in Fenerbahçe’yi çalıştırmak isteyeceğini sen nerden biliyorsun?. Galatasaray’da Divan üyesi olmuş 40 yıl o takımda  futbolcu ve T.Direktör olarak çalışmış ayrıca  normal olarak Fenerbahçe  düşmanı  olduğu da tescillenmiş  Fatih Terim hakkında   ‘’O Fenerbahçe’yi bile çalıştırabilir’’  demek  nasıl  bir kendi kendine gelin-güvey olmaktır?.  Ayrıca;

Fenerbahçe  Futbol takımı hocasız mıdır?.

Üçüncüsü,  Fatih Terim Fenerbahçe kulübünden  içeri girdiği anda , milyonlarca  Fenerbahçe’linin , Fenerbahçe’yi boykot edeceğini   bilmeyecek kadar mı Fenerbahçe’lisin  sen Altan?.  Sanmıyorum.   Genç Fenerbahçe’lilerin içinden çıktığını biliyorum.  Nedir bu popülizm?.  

Berbat bir yazı olmuş kusura bakma.   İnan bu yazıyı okuyunca Milliyet Blog’da futbol yazan arkadaşlarımın blog yazarı olarak kalmasına üzüldüm.   Çünkü onların  ne suya sabuna dokunmadan yazmak gibi bir alışkanlığı, var  ne tiraj endişesi, ne okunma kaygısı.   

Eskisi gibi  güzel yazılarını tekrar okumak ve ‘’Hayrola Altan?’’ dedirtmeyecek  kişileri yazman dileğiyle.. 

Gerçekçi  ol  yeter.

 
Toplam blog
: 465
: 918
Kayıt tarihi
: 15.01.09
 
 

İstanbul doğumluyum.. İstanbul'un  tramvaylı döneminden bu şehirde yaşıyorum. Gençlik yıllarında ..