Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Mart '12

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Hayvancılık desteklemelerinde başbvuru için 10 liralık sorma ver parası soru önergesi konusu oldu

Hayvancılık desteklemelerinde başbvuru için 10 liralık sorma ver parası soru önergesi konusu oldu
 

CHP Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan


CHP Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı´nın tarımsal desteklemeleri kapsamında verilen kredi başvurularında Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüklerince her bir dosya için alınan 10 liralık sorma ver parasını, Başbakan Erdoğan´nın yazılı yanıtlaması isteği ile soru önergesi konusu yaptı.

 

Ramazan Kerim Özkan´ın soru önergesi metni aşağıda KıvılcımHaber okuyucularının bilgisi ve ilgisine sunarız.

 

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın Anayasa ve İç Tüzük gereğince Başbakan Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim.

Ramazan Kerim ÖZKAN

Burdur Milletvekili

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 2011 yılında başlatılan Alan Bazlı Tarımsal Desteklemeler verilmektedir. Bu desteklemelerin birim fiyatları Bakanlığın Destek Hizmetleri Daire Başkanlığınca belirlenmiş ve yayınlanmıştır. Bu destek hizmetlerinden yararlanmak isteyen çiftçi, üretici ve yetiştiriciler, istedikleri destek için bağlı bulunduğu ilin Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüklerine şahsen müracaat ederek istedikleri tür kredi desteğinden yararlanmaktadırlar. 

Ancak Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlükleri tarafından ´İl Müdürlükleri Döner Sermaye İşletmeleri 2012 Yılı Birim Fiyatları´ üzerinden yararlanmak istediği her bir destek türü için dosya ücreti adı altında 10 TL alınmaktadır. Bu da birkaç destekten birden yararlanmak isteyen vatandaşlarımız için belli bir külfet oluşturmaktadır.

ÇKS, Diğer Ürün Teşvik İşlemleri MGD, TAD ve Tabii Afetler Hariç ile hayvancılık desteklemeleri başvuruları için her bir dosya bedeli için 10 TL, ürün ve hayvancılık desteklemelerinden örgütler ve birlikler aracılığıyla toplu yapılan başvurularda her bir yetiştiriciden ayrı ayrı dosya bedeli olarak 10 TL dosya bedeli alınmaktadır. Bu dosya ücretleri miktarları, destek çeşidine göre Destek Hizmetleri Daire Başkanlığının internet sayfasında yer almaktadır

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgilerde dosya ücreti adı altında alınan bu paranın kendi inisiyatifleri dışında olduğunu ve Maliye Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgeler doğrultusunda Muhasebat Genel Müdürlüğünce alınmakta olduğunu ve bu paraların Maliye Bakanlığı Döner Sermaye Müdürlüğünde toplandığı bildirilmektedir.

Zaten mağdur olduğu için bu desteklemelerden yararlanmak için başvuran çiftçilerimizden bu dosya ücretinin alınmasının gerekçesi nedir

Maliye Bakanlığının Döner sermayesinde toplanan bu paraların harcama kalemlerini tüm ayrıntılarıyla açıklar mısınız

Özellikle örgütler ve birlikler aracılığıyla yapılan toplu başvurularda her başvuru sahibi için ayrı ayrı dosya ücreti alındığından dolayı bu ücret çoğu zaman astronomik rakamlara ulaşarak örgüt ve birliklerin ekonomik olarak sarsılmalarına sebebiyet vermektedir. Anayasamızın amir hükümleri gereğince Devletin görevlerinden birisi de bitkisel ve hayvansal ürünlerin değerlendirilmesi ve gerçek değerlerinin üreticinin eline geçmesi için gereken tedbirleri almaktır. Buna göre devletten zaruri sebeplerden ötürü destek talep eden üreticilerimizden bu verilecek destek için ücret talep etmenin sizce Anayasal bir dayanağı var mıdır

Üreticiden dosya başına alınan ve yasal olmayan bu ücretin kaldırılması için bir çalışmanız olacak mıdır

 
Toplam blog
: 510
: 505
Kayıt tarihi
: 04.04.08
 
 

"Cv" Dedikleri Özgeçmişim 1953 yılının karanlık günlerinde Haziran ayının 24. günü, ağaçların mey..