Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Eylül '18

 
Kategori
İnternet
 

Hazır Web Sitesi Paketleri Faydaları ve Zararları Nelerdir?

Hazır Web Sitesi Paketleri Faydaları ve Zararları Nelerdir?
 

Hazır Web Site Paketleri Alınır mı?


Teknolojinin gelişimi ile birlikte internetin önemi özellikle firmalar için bir hayli arttı. Çünkü sahip olduğunuz bir web sitesi tüm dünya pazarına hizmet sunabiliyorsunuz. Durum böyle olunca da web sitesi sahibi olmak önem arz ediyor. Peki bir web sitesi nasıl olmalı? Hazır web sitesi paketleri alınır mı? Wordpress alt yapısı ile web site kurmanın yararları nelerdir? vb. bir çok sorunun cevabını bu kısa ve öz yazımda sizlerle paylaşacağım. Daha anlaşılır olması açısından başlıklar halinde ilerleyelim.

Hazır Web Sitesi Paketleri Alınır mı?
Hazır web sitesi paketleri için aslında kesin bir şey söylemek zordur. Şöyle ki yasal zorunluluğu doldurmak adına veya bayilik şartına yerine getirmek adına bir web sitesi sahibi olmak istiyorsanız tercih edilebilir. Sizin için aynı temayı yüzlerce firmanın veya kişinin kullanması önemli değil ise seçebilirsiniz.
 
Hazır web site paketleri oldukça ucuzdur. Hatta bazı firmalar sürümden kazanmak adına üç beş sayfa içeren web sitelerini satışa sunabiliyorlar. Yıllık 100 TL gibi bir ücret site sahibi olmak mümkün. Ancak bu web sitesi tamamen sizin kontrolünüzde olmuyor. Özellikle arama motoru optimizasyonu açısından bir çok eksik yönleri bulunabiliyor. Bu nedenle sadece zorunluluk nedeni ile ihtiyaç olan web sitesi gereksinimini karşılamak adına tercih edilebileceğini söyleyebilirim.
 
Diğer taraftan bir web sitesi sizin açınızdan müşteri çekim merkezi olsun isterseniz kesinlikle uzak derim. Bu arada hazır web site paketlerinden kastın tıkla taşı mantığı ile çalışan wix, webly vb. siteler olduğunu belirteyim. Bu noktada size önerim ise hem ekonomik hemde dünya çapında oldukça hatrı sayılır kullanıcıya sahip Wordpress alt yapısı ile site kurmaktır.
 
Hazır Web Site Paketleri Neden Alınmaz?
Yukarıda belirttiğim gibi sadece sitem olsun tarzında düşünüyor iseniz alabilirsiniz. Ancak sonuç itibari ile para veriyorsunuz ve işe yaramasını da istemeniz gayet normaldir. Hazır web site paketlerinde SEO ayarlarını sadece belirlenen ölçülerde yapabilirsiniz. Bazı sistemler hariç size HTML düzenleme olanağı vermez. Elbette bu kendi alt yapı sistemini güvence altına almak için olsa da sonuç itibari para verdiğiniz sistemde düzenleme yapmak sizin elinizde olmalıdır.
 
Hazır web site paketleri ile belirlenen temalar dışında seçim hakkınız olmaz. Bu durumda ise sitenizden istediğiniz verimi alamazsınız. Bu neden bütçenizi biraz daha arttırmanızı ve en azından Wordpress alt yapısına sahip bir web sitesi kurdurmanızı öneriyorum. Bu gün bir organize sanayi sitesine göz attığınız zaman çoğu firmanın ajanslar tarafından yapıldığını ancak oldukça kullanışsız olduğunu görebilirsiniz. Sadece görünüşe önem verilerek SEO'dan yoksun web siteleri kuruluş ve adete çıkmaz sokaktaki firma tabelası pozisyonunu almıştır.
 
Neden Wordpress Tercih Ediliyor?
Öncelikle Wordpress sisteminden kastım wordpress.com sitesi üzerinden verilen hazır sitem olmadığını belirteyim. Söz konusu wordpress.org sitesi üzerinden verilen hizmettir. Ücretsiz bir şekilde sunulduğunu belirteyim. Sadece kullanım için bir alan adı ve hosting sistemine ihtiyacınız vardır. 
 
Wordpress sistemi dünyanın bir çok büyük firması ve gazete sistelerinde kullanılmaktadır. Sistem açık kaynak kodlama sistemi olduğu için üzerinde değişiklik yapma hakkı sunmaktadır. Bu bakımdan kontrol tamamen sizde olmaktadır. Özellikle Wordpress sisteminde bulunan eklentiler kısmı ile bir çok kodlama gerektiren özellikleri kolayca anında ekleyebilirsiniz. Bu özelliği ile kodlama bilginiz olmasa bile Wordpress alt yapısı ile kendi sitenizi kolayca kurabilirsiniz.
Yazımı beğendiyseniz sosyal medya hesaplarınızda paylaşabilirsiniz. 
 
 
Toplam blog
: 6
: 5583
Kayıt tarihi
: 09.05.18
 
 

1980'li yıllarda İstanbul'da doğdu. Üniversite öğrenimine kadar eğitimine İstanbul'da devam etti...