Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Berrak Özkan Berrocks

http://blog.milliyet.com.tr/berrocks

11 Nisan '15

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Hedef titremeyen bir el ister!

Hedef titremeyen bir el ister!
 

 
Sevgi, aşk, tutku, nefret, öfke, hırs…  Bu duygular senin içinde her zaman var.  Ama onların hayatındaki yerini sen belirlersin ve dahası, hepsinin yoğunluğu senin elinde, hepsini sen var edebilirsin ancak. İstediğin kadar var olabilirler.  Sen izin verdikçe oradalar. Tıpkı insanlar gibi. Kalabalık içinde yalnız olmak acı verir. Yalnız olmak değil. Yalnızlığını sevmelidir insan.
 
İnsan yalnızken dış sesleri değil, yüreğinin sesini dinleyebilir, iç huzuruna erebilir, kendini keşfedip neleri istediğini sorgular, kendi ile olan arkadaşlığını pekiştirir.  Ve insan sadece kendine yalan söyleyemez. Herkesi kandırabilirsin belki ama kendini asla. Yalnız kalmamak adına çevrende seni huzursuz edenlerle olma!.  Seni sindirmeye çalışanlara yardım etme. Yapma!. Sana inanmayanlara kulak asma!. Limitlerini sadece sen belirlersin bu hayatta. Unutma! Sen istersen olur. “Olmaz” sadece yapamayacaklarını düşüneler tarafından uydurulmuş bir kelimedir. Yapamazsın sözcüğü, seni kıskananların iç seslerinin dışa vurumudur.  İzin verme!. Korkma! Geçmişindeki endişelerin geleceğinin yükü olmasın.
 
Taşıma onları, bırak!. Yeni bir başlangıç yapmak adına, geçmişinde ördüğün tüm o duvarları var gücünle yıkman gerekir bazen. Yık!
Bırak, yara bere içinde kal gerekirse, ama bitme, bitirme. Denemek sana tecrübe kazandırır, başarısızlık olarak görme. Unutma, hiç hata yapmamış insan, denememiştir.  Senin hikayen bu, öyle değil mi?. Başrolde sen varsın. Daha önce kaç kez bitti dedin? Kaç kez, bu son perde artık diye düşüdün?. Ama bitmedi gördün mü. Kabul et pek çok kez yanıldın önceleri.
 
Yapamayacağını düşündüklerin konusunda da yanılıyorsun. Yapabilirsin ve dahası yapacaksın.  Sana bir sır vereyim mi, yeterince ister ve isteğini gerçekleştirecek adımlar atarsan eğer, tahmininden de önce gerçekleşecek tüm isteklerin. 
Bu hayata geldiysen, sonsuzluğa ulaşacağın o güne dek sana verilen bir görev var unutma.
 
En büyük sorumluluğun kendine karşı taşıdığındır.  Hadi hemen şimdi kalk, silkelen ve değiş. Değişimi kendi içinde kararla başlattığında önünde kimse duramayacak.  Hayatını hiçe zehir ettiğin tüm sorunların, 100 yıl sonra bilinmeyecek bile.  Ama başarırsan, kim bilir, belki nesiller boyu hatırlanır adın.  Bırak kendi içinde yaşadığın aydınlanma öyle büyüsün ki yayılsın ve başkalarına da ışık olsun.  Hayatında fark yarat ve bırak, başkaları senin hikayenden etkilensin.
 
Başarılı insan ol. Başarılı insan dendiğinde aklına sadece maddi veya kariyer anlamında başarılı olanlar gelmesin. İnsan olarak başarılı ol önce. Kendini sev, sevilmeye açık ol, arın tüm nefretinden, sevginin verdiği o muazzam hazzı yaşa. Şimdi hemen at o ilk adımı. O ilk adım senin bugün başlayacak olan hayatının en sağlam temeli olsun.
 
Sevgiyle,
 
Toplam blog
: 36
: 240
Kayıt tarihi
: 08.04.15
 
 

Mucizelere inanan, doğa ve hayvan aşığı, %50 şeytan - %50 melek... www.berrocks.com http:..