Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Mart '19

 
Kategori
Öykü
 

Hegemonya ve Karbeyazı Gülibik – 9

Başkan Horoz Haykime, Hegemonya Düşüncesini
Saraydaki Gizli Toplantıda Kümesin İleri Gelen Kurum Başkanları ile Tartışması

Başkan Horoz Haykime’nin aklından geçen, hegemonya düşüncesini kendileriyle paylaşmayı ve tartışmayı düşündüğü önemli kurum başkanlarından biri; Kara, Deniz, Hava Ordu Kuvvet Komutanlıkları Genelkurmay Başkanı Orgeneral Şahin Pençeli Horoz Gommer idi.  Gommer, kümesin çok zeki, akıllı ve tecrübeli bir komutanıydı. Görüşmeyi düşündüğü Başkanlardan birisi ise Kümes İstihbarat Daire Reisi Horoz Kızıl Tüylü Zeki Russo idi. Diğeri ise Kümese birçok büyük ve değerli eserler kazandırmış Kümesin Uzak Geleceğini Planlama Başkanı vizyonist Abiddah idi.  

Sağır oda, Başkanlık Sarayı binasının bodrum katında bulunuyordu.   Sağır Odanın diğer bir adı Kozmik Oda’ydı.  Kozmik Oda, kümesin mevcut durumu ya da geleceği hakkında çok özel, gizli toplantıların yapıldığı, önemli kararların alındığı yerdi. Başkanlık Sarayı inşa edilirken “Kozmik Oda” ile kozmik odanın hemen yanında bulunan ve kullanım alanı biraz daha büyük olan “Kozmik Salon”  dışarıya bilgi sızdırmayacak şekilde tüm olasılıklar düşünülerek çok özel yalıtımlı, olarak inşa edilmiş ve donatılmıştı.

Başkan Horoz Haykime yine o günün akşamına doğru “Hegemonya” düşüncesine ait konuları kimlerin yazılı metin haline getireceğini de kafasında netleştirmişti. Bu iş için kümeslerinin iki değerli akademisyenlerden olan Horoz Heyke ile Seyke Beyleri aklından geçiriyordu.   Bu zor işi ancak ve ancak onların birlikte başarabileceğini düşünüyordu.

Başkan Horoz Haykime, aslında bu iki akademisyeni yakinen de tanıyordu. Kendilerini hep takip ediyor,  aynı zamanda başarılarını çok takdir ediyordu.

Kümeslerinin değerli akademisyenlerden olan Horoz Heyke ve Seyke Beylerin her ikisinin de çok başarılı öğrencilik dönemleri olmuştu. Kümesin en seçkin bir üniversitesinde ekonomi bilimi dalında hem lisans hem de yüksek lisans eğitimi almışlardı. Ne güzel bir tesadüf ki onların her ikisi aynı yıllarda yan dal olarak toplum bilimi olan sosyoloji bilimini tahsil etmişlerdi. Sosyoloji bilimi dalından da hem lisans, hem de yüksek lisans derecesinde eğitimlerini tamamlamışlardı.

Başkan Horoz Haykime’ ye göre Horoz Heyke ve Seyke Beyler akademik kariyerlerinde çok başarılı şekilde yol yürümeye devam eden, kafalarının içi akıl dolu kümeslerinin çok değerli iki akademisyenidir. Onlar aynı zamanda ağızları çok sıkı, sır saklamasını bilen sağlam, kişilikli horozlardı.  Kendileri ile tanışıklığı, dostluğu Kümesin bu yüce Makamına Başkan olmadan daha önceki yıllara dayanıyordu.

Daha önceki yıllarda sık aralıklarla konuşmacı olarak katıldığı Kümesin önemli Kurumlarından olan “Kümes Horozlarını, Tavuklarını, Civcivlerini Geliştirme ve Kalkındırma Kurumu” nun ileriye dönük vizyonist hedefleri ve planlarının tartışıldığı birçok toplantılarına Horoz Heyke ve Seyke Beyler de konuşmacı olarak katılmışlardı.

Horoz Heyke ve Seyke Beyler bu toplantılarda, her zaman Kümesimizin güçlü ve parlak geleceği adına ayakları yere basan önerilerde bulunmuşlardı. Kurum çalışma alanında hemen uygulamaya konulabilecek akıllı öneriler sunmuşlardı.  Kümes Horozlarını, Tavuklarını, Civcivlerini Geliştirme ve Kalkındırma Kurumunun üst ve alt kademe yöneticileri Kurum adına planlar yapılıp, politikalar geliştirirken Horoz Heyke ve Seyke Beylerin akıllı düşünce ve önerilerinden çok faydalanmışlardı. İşte, Başkan Horoz Haykime’ de “Hegemonya” amaçlı stratejik planın oluşturulmasında her iki akademisyenden de yararlanmak istiyordu.

Başkan Horoz Haykime hiç zaman kaybetmedi. “Hegemonya” amaçlı stratejik planın oluşturma düşüncesini daha önce kendileri tartışmayı aklından geçirdiği Kara, Deniz, Hava Ordu Kuvvet Komutanlıkları Genelkurmay Başkanı Orgeneral Şahin Pençeli Horoz Gommer, Kümes İstihbarat Daire Reisi Horoz Kızıl Tüylü Zeki Russo ile Kümesin Uzak Geleceğini Planlama Başkanı vizyonist Abiddah’ı Başkanlık Sarayına davet etti.

 Kümesin saygın ve değerli kurumlarının yöneticileri olan Başkanlar haftanın ilk Pazartesi gününden başlamak üzere her gün sabahtan Başkanlık Sarayının sağır odasındaki gizli toplantıya katıldılar. Toplantı, altı gün sürdü.

 Bu toplantıların daha ilk gününde Başkan Horoz Haykime “ Hegemonya” amaçlı kafasında oluşturduğu stratejik plan düşüncelerini ana hatlarıyla Başkanlara anlattı. Daha sonra da Hegemonya amaçlı stratejik düşüncesinin olurlarını ve olmazlarını karşılıklı olarak altı gün boyunca tartıştılar.  Bu tartışmalarda, Horoz Haykime’ nin hegemonya adlı düşünce planı içindeki olmazlar çıkararak olumlu düşündüklerini karşılıklı olarak sonuca bağladılar.

 Başkan Horoz Haykime,  her toplantıda, Başkanlarca olumlu görülen görüş ve düşünceleri önünde bulunan deftere yazarak sürekli kısa notlar aldı.

 İşte bu toplantıdan sonra Başkan Horoz Haykime’ nin “Hegemonya”  adlı stratejik plan düşüncesinin ana hatları kısmen ortaya çıkmış oldu.

 Başkan Horoz Haykime,  toplantının son günü toplantı çıkışında “ Hegemonya” nın oluşumunda kendisinin çok faydalandığı değerli fikir ve görüşler sundukları için Başkanların her birine ayrı ayrı teşekkür etti. Başkanlık Sarayının kapısına kadar çıkarak kendilerini uğurladı. Başkan Horoz Haykime misafirlerini uğurlarken de aralarındaki ast üst protokol ilişkisini bir kenara bıraktı. Her bir Başkanın yüzüne yüzünü sürüp, her bir Başkanı bütün samimiyeti ile bağrına basıp geri çekilerek karşılıklı topuk selamı ile selamlayıp uğurladı.

Başkanlık Sarayından ayrılırken Kara, Deniz Hava Ordu Kuvvet Komutanlıkları Genelkurmay Başkanı Orgeneral Şahin Pençeli Horoz Gommer, Başkan Horoz Haykime’ nin Stratejik Plan Taslağı Hazırlama gibi böylesine önemli görev vermeyi düşkünlüğü Horoz Heyke ve Seyke Beyler hakkında ayrıntılı bilgi almak ihtiyacını hissetti

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Şahin Pençeli Horoz Gommer, karargâha gitmek için daha aracına binmeden önce kırmızı ibiğini bir açıp, bir kapayarak Kümes İstihbarat Başkanı Horoz Kızıl Tüylü Zeki Russo ‘ ya seslendi. Kızıl Tüylü Zeki Russo’ ya : “Değerli İstihbarat Başkanım, Kümes Başkanımızın toplantıda açıkladığı ve böylesine önemli görev vermeyi düşündüğü iki değerli akademisyenlerimizi parlak kariyerlerinden dolayı kendilerini tanıyorum.  Ancak Horoz Heyke ve Seyke Beyler nasıl bir civcivlik dönemi geçirmişlerdir?  Genç horozlar olarak üniversite öğrencilik dönemleri nasıl geçmiştir? Ortaokul, lise ve üniversite yıllarında hangi okullarda ve okulun hangi bölümlerde okumuşlardır? Akademisyenlerimiz asıl olan geçmişleriyle birlikte kimlerdir? Genel Kurmay Başkanlığımda arşiv oluşturmam için bu iki akademisyenimizi ayrıntılı olarak geçmişleri ile birlikte tanımak istiyorum. Açıkladığım konularda beni bilgilendirirseniz memnun olurum”  dedi.

Kümes İstihbarat Başkanı Horoz Kızıl Tüylü Zeki Russo: “Tamam komutanım. İstihbarat Kurumu bilgi sisteminden Akademisyenlerimizin geçmişleri hakkında ayrıntılı arşiv bilgileri varsa en kısa zamanda sizleri bilgilendireceğim. Eğer yoksa ya da eksikse takdir edersiniz ki görevlilerimize ayrıntılı araştırma yaptırmam gerekir.  Bu durum biraz zaman alabilir,” dedi.

Ordu Genel Kurmay Karargâh Başkanı olan Şahin Pençeli Horoz Gommer: “Anlaşıldı” dedi.

Şahin Pençeli Horoz Gommer ile Kızıl Tüylü Zeki Russo sağ kanat uçlarını birbirlerine değdirerek sağ ayaklarını yukarı kaldırıp hızlıca yere vurarak birbirlerini topuk selamı ile selamladılar ve ayrıldılar. Bu sırada Başkan vizyonist Abiddah sessizce ayrılıp gitti.

***********

Horoz Kızıl Tüylü Zeki Russo kendi istihbarat birimine giderken yolda bir an Genelkurmay Başkanı Orgeneral Şahin Pençeli Horoz Gommer’ in Kümes ahalisinin de çok iyi tanıdığı, bildiği akademisyen Heyke ve Seyke Beylerle ilgili niçin ayrıntılı bilgi istediğini düşündü. Kendi kendine : “Hiç şüphesiz kendi Kümesinin üst düzey sorumluluk sahibi askeri yetkilisi olarak kümesin geleceği ile ilgili böylesine önemli bir görev icra edeceğini düşündüğümüz Horoz Heyke ve Seyke Beyleri daha iyi tanımak istiyor olabilir, bu Akademisyenler hakkında derinliği olmayan yüzeysel bilgilerle yetinmek istemiyor olabilir? Böylesine önemli görev üstlenecek olan her iki Akademisyenlerin geçmişlerinin iyi ve net olarak bilinmemesi Kümes ordusunun arşivi yönünden bir eksiklik olacağını düşünüyor olabilir?” diye düşündü.

Devam edecek…

 

25 Mart 2019 - Söğütözü / ANKARA

Mehmet TURAN

 
Toplam blog
: 47
: 2386
Kayıt tarihi
: 28.10.08
 
 

Mucur / Kırşehir doğumluyum. Uzun süre Maliye Bakanlığı'nda çalıştım. Kabul etmek gerekir ki, Mal..