Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Temmuz '08

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Her şeye rağmen "Hayata"..

Merhabalar...

Uzun zamandan sonra blog sayfama yeniden bir giriş yapıyorum veeee başlıyorum... :))

Aslında bu zaman zarfında oldukça zor bir süreci geride bıraktığımı, artısı ve eksisiyle bana çok şey kazandırdığını şu an daha net görebiliyorum. Hepimizin hayatında inişli çıkışlı dönemler mutlaka vardır ve her defasında birtakım izlerle bu süreçleri geride bırakırız. Bazen çok hırpalanmış olarak ya da tam tersi daha güçlü bir duruş içerisinde buluruz kendimizi. Herkesin kendine göre olayların üstesinden gelme yolları, çabaları vardır. Bazen olaylar, işler o kadar üstünüze gelir ki objektif göremezsiniz hiçbir şeyi ve yaşadıklarınız içinde kaybolup gidersiniz işte o zaman başka bakış açılarını bilmek, duymak istersiniz. Ben çok kısa olarak böyle bir dönemi nasıl atlattığımı nacizane sizlerle paylaşmak istiyorum.

Şunları bir kez daha farkediyorsunuz; hepimizin bildiği şeyler aslında ama yaşadığımız o anlarda unuttuğumuz şeyler. Öncelikle çok sıkıldığınızda duygulara kapılmaktan ziyade, kesinlikle mantığınızı kullanmanız gerektiğini çok iyi anlıyorsunuz. Yine bu dönemde başkalarının sizi anlamasını beklememenizde gerekiyor, çünkü sadece siz yaşıyorsunuz onlar dışarıdan bakan izleyici konumundalar, ne hissettiğinizi yaşadığınızı bilemiyorlar, o yüzden kimseden bir şey beklememeniz gerektiğini öğreniyorsunuz (tabiki ailenizin dostlarınızın sevdiklerinizin varlığı desteği apayrı, onları yanınızda hissetmeniz çok önemli ama ne kadar sevselerde her zaman için onlar tarafından da anlaşılamayabiliyorsunuz). İşi işte bırakmak, kendinizi bu süreçte rahatlatacak aktivitelerde bulunmak, sevdiklerinizle dostlarınızla paylaşımlarınızı arttırmak, en önemlisi bu dönemde kesinlikle yaşadığınız olayın içinde kaybolmamak ve bu anlamda kendinizi dinlememek.

Siz elinizden gelen çözüm yollarını arayın ve gerekeni yapın ve şartların daha iyi olması adına gayret edin, sonrasında bir bakmışsınız ki yine zorlu bir süreci geride bırakmış, atlatmışsınız. Her zaman böyle güç dönemler yaşamıyoruz tabiki ama yaşanılan bu döneminde kalıcı olmadığını bilseniz bile canınızı çok acıtan geçmez gibi gözüken bu sürecinde öyle bir geçtiğini sonradan görüp farkediyorsunuz ki önemli olan sizi çok yormadan bu süreci atlatmış olmanız. Her şey gelip geçici, her şey insanlar için ve her şeye rağmen yaşam devam ediyor, an çok kıymetli, en önemlisi nefes almak çok kıymetli.. O yüzden varlığımızın kıymetini bilip yaşamı layıkıyla yaşamaya çalışalım...

Unutmayalım ki "Hayat" hissettiğiniz ve düşündüğünüz doğrultuda yaşanır.

Sevgiler..

 
Toplam blog
: 5
: 564
Kayıt tarihi
: 17.09.07
 
 

Merhabalar.. Önlisans sağ. bil. ve lisans kamuyönetimi mezunuyum. Şu anda sağlık sektöründe çalışma..