Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ağustos '16

 
Kategori
Deneme
 

Her yemekte yoğurdu sofradan eksik etmeyiniz

Her yemekte yoğurdu sofradan eksik etmeyiniz
 

Yemeklerimizde yoğurdu soframızdan eksik etmiyoruz, zira yoğurdun yararlarını ve besin değerlerini biliyoruz. Muhakkah bir küçük kase yoğurt soframızda yer alıyor. Yoğurt, hem lezzetli, hem besin değeri çok yüksek vazgeçilmez bir gıda maddesidir. Yoğurdun oluşumunda meydana gelen süreç şu şekildedir; Sütün içinde bulunan laktoz, yoğurdun içinde bulunan bakteriler vasıtasıyla laktik aside çevrilmektedir. Sonucunda da sindirilmesi çok kolay, sütün içinde yer alan kalsiyumun çok daha iyi emilimini sağlayabilen bir ürün meydana gelmektedir.

Yoğurdumu kendim yapıyorum, sütüne güvendiğim sütçümden aldığım sütle mayalıyorum mecbur kalmadıkça dışarıdan yoğurt almıyorum. Çok lezzetli ve güzel oluyor.

YOĞURDUN BESİN DEĞERLERİ

Tam yağlı bir yoğurdun 100 gramında 61 kalori bulunmaktadır. Bu kalori miktarının 29’u yağ kaynaklıdır. 3,5 gram kadar da protein bulunur. Sütten elde edilen ürünler kalsiyum içeriği bakımından öne çıkmaktadır. Yoğurdun 100 gramı ile günlük kalsiyum ihtiyacının %12’si karşılanabilmektedir. Kalsiyum ihtiyacının tam olarak karşılanamaması yani kalsiyum eksikliğinde hem kemikler hem de dişlerde bazı rahatsızlıklar yaşanmaktadır. Yoğurt, çok iyi oranlarda potasyum, çinko, fosfor, riboflavin, B6 ve B12 vitaminlerini içinde barındırmaktadır.

YOĞURDUN FAYDALARI NELERDİR?

İçeriğindeki bakteriler, zengin kalsiyum ve başkaca besin maddeleri nedeniyle oldukça fazla sağlık faydası sunan yoğurt, sofraların vazgeçilmez yiyeceklerinin başında gelmektedir.

Yoğurt, sütten daha kolay sindirilir: Bağırsak sağlığına katkı sağlar, Bağışıklık sistemini güçlendirir, Her gün 500 gram yoğurt tüketen kişilerin bağışıklık sistemlerinin tepkisinde artış görülmektedir. Kilo vermeye yardımcıdır, İyi bakteriler içermektedir, Yüksek tansiyon riskini düşürür, Tokluk hissi verir, Kemik erimesine (osteoporoz) karşı korur, kasları yenilemektedir, Kolesterol düzeyini azaltabilmektedir.

Sağlıklı mutlu günler.

NAHİDE ÇELEBİ

 
Toplam blog
: 1977
: 1045
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..