Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Ekim '14

 
Kategori
Müzik
 

Herkes Bohem’i konuşacak!

 
Yepyeni bir grup onlar… Hayata bakışları, duygularını ifade edişleri ve ortaya çıkardıkları müzik, onları şimdilerde hemen şöhretin kollarına atılmış birçok gruptan ayırıyor.
 
 
Bohem,  26 Nisan’da piyasaya sunduğu grubun kendi adını taşıyan “Bohem" isimli albümleri ile "Herkes aynı, tüm müzikler birbirine benziyor” diyenleri şaşırtmak için yola çıkmış. Son günlerde oldukça iddialı olan klipleri ile gündemde olan grubun solisti Bulut Bostancı ile kısa bir söyleşi gerçekleştirdik.
 
Öncelikle Bohem grubunun kuruluşundan bahseder misiniz bize? Nasıl bir araya geldiniz?  
 
Her şeye 10 yıl önce başladık diyebiliriz. 2007 yılına gediğimizde Burak Saltan'la uzun yılların sahne, beste ve kayıt çalışmalarını hayat geçirmeye karar verdik.Bohem'i kurmaya karar verdiğimizde, tanıdık dost ve başarılı müzisyen arkadaşlarımız Emrah Demiralp ve Ulaş Engin'e sunduğumuz teklifle bir araya geldik.
 
Yaptığınız müziğin tarzını ve müzik dünyasındaki duruşunuzu nasıl tanımlıyorsunuz?
 
Yaptığımız müziğe Arena rock diyebiliriz. Müzik dünyasında bir duruşumuzu konuşmak için henüz çok erken. Sadece Bohem'in müziğini yapıyoruz ve bu yaptığımızla yetinmiyoruz elbette. Bohem, kendini hep geliştirecek ve zamanla kendine bir yer bulacağından şüphemiz yok.
 
İlk klibinizi “Sevmeyelim mi” isimli şarkınıza çektiniz. Oldukça etkileyici bir öyküsü var, ve görsel anlamda çok başarılı bir klip… Neden böyle bir öykü tercih etiniz?
 
Söylediğiniz gibi etkileyici ve çarpıcı olması için böyle bir senaryoya yöneldik. Şarkı depresif bir aşk şarkısı. Herkesin herkesi her şekilde sevebileceğine ilişkin sıra dışı bir klip oldu.
 
Aldığımız bilgilere göre klibinizin Kral TV’de yayınlanmasına izin verilmemiş. Nedenini biliyor musunuz?
 
Anlaşılır gibi değil. Klibin içerdiği travesti sahnelerinin genel ahlak kurallarına aykırı olduğunu ileri sürerek klibi yayınlamayacaklarını bildirdiler. Bunun üstüne söylenecek çok fazla bir şey bulamıyoruz, çok iyi niyetle yapılmış böyle bir çalışmanın bu şekilde önünün kesilmesi içler acısı. Emeğe ve halkın iradesine insanlığın kalitesine gölge düşürdüğünü düşünüp bu olayı kamuoyunun vicdanına bırakıyoruz...         
 
Peki hangi kanallarda yayınlanıyor klibiniz?
 
 Dream Tv, Powertürk, Genç Tv, Tatlıses Tv, Gala ve Viva’da nadirde olsa yayınlanıyor. Ama internette tüm video paylaşım sitelerinde varız(:
 
Kral Tv tarafından klibinizin yayınlanmasına ilişkin verilen bu karar ile ilgili planladığınız bir çalışma var mı?
 
Biz sadece grup olarak işin müzik kısmındayız. Tek derdimiz iyi müzik yapmak farklı bir ses farklı bir bakış açısı altında kitlelere ulaşıp büyük sahnelerde olmak. Bu durumun bizi olumsuz olarak etkilediği doğru ama bu yönde şirketimiz ve menajerlerimiz çeşitli çalışmalar yürütüyorlar elbette. Maalesef herkes hakkını alamıyor bu piyasada. Bizim amacımız sadece müzik yapmak. Zorda olsa müziğimizi kitlelere ulaştırmaya başaracağız. Herkes Bohem'i konuşacak. Kral TV’nin vermiş olduğu bu kararı çok da büyütmüyoruz. Daha önemli işlerimiz var...
 
Bohem grubunun müzikal anlamda bundan sonra yapmak istedikleri neler var? Türk müzik dünyasında çığır açabileceğinizi düşünüyor musunuz?
 
Bohem, müzikal anlamda dünya soundlarını takip ederek kendine bir şeyler katıp önüne çıkan engelleri de aşarak kendi işine bakacaktır. Müzik dünyasında bir çığır açmak çok iddialı olur ama amaçladığımız bir olgu. Kendini geliştirip çok iyi olanaklara sahip olunursa yapılmayacak iş değil... Bütün çalışmalarımız, konser ve etkinliklerimiz resmi sitemiz olan www.grupbohem.com ‘dan takip edilebilir.
 
Toplam blog
: 48
: 160
Kayıt tarihi
: 25.10.14
 
 

Tiyatro, Müzik, Plastik Sanatlar, Sinema sever, Gezip, görmek anlatmak, fotoğraflamak ister, Şehi..