Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Kasım '09

 
Kategori
Bayramlar
 

Herkese iyi bayramlar

Herkese iyi bayramlar
 

Bir bayram daha geldi çattı. Kırgınlıklara, küskünlüklere son verme, unuttuğumuz, yabancılaştığımız büyüklerimize koşma; onlardan af dileme günleridir; bayramlar.

Sahte gülücükler içinde gerçek bir bakıştır, gerçek bir aşktır ; yaşama aşkını, insan olduğumuzun farkına varmamızı sağlar. İnsanı; insanlığımızı hatırlarız bayramlarda. Yardıma muhtaç kişilerin yardımına koşarız.

Kaybettiklerimizin farkına varırız; kaybedilenlerinde bizden olduğunu hatırlarız. Anılarımız canlanır hep. Hayatın bir sinema filminden farksız olduğunu anlarız. Bu filmde sahne sırasının bizde olduğunu anlarız.

Sonra ihmal edip sokaklara saldığımız küçüklerimizi hatırlarız. Yeni kıyafetler alır; yeni bir uyanışla başlarız bayram sabahlarına. En azından somurtmalarımızı bir kenara bırakıp gülücükler saçarız etrafımıza. Stresli hayatlarımızı bir kenara bırakırız.

Hep bayramlarda dinlendiğimizi söyleriz ama farkına olmadığımız bir şey var: işten daha çok koşturur; daha heyecanlı bir telaş içinde oluruz; tatlı bir telaş.

Ve sonucunda yorulmadığımızın farkına varırız. Belki beden yorgunluğumuz vardır ama zihinsel açıdan yorgunluğumuz yok olup gitmiştir.

Keşke her günü bayram gibi yaşayabilsek; ne güzel olurdu değil mi hayat?

 
Toplam blog
: 121
: 483
Kayıt tarihi
: 21.04.09
 
 

Güneş ilk aydınlığını vurduğu an yeryüzüne. Işıltı içine girer hayat. Ve bu ışıltının peşinden koşma..