Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Mart '07

 
Kategori
Haber
 

Herşey değişti!!

Herşey değişti!!
 

Az önce mailime gelen bir haberi sizlerle paylaşmak istiyorum...

YOUTUBE'taki Atatürk'e hakaret videosunu, Yunanlı 18 yaşındaki öğrenci Kostas Papafloratos'un internet adresini kullanan bir İngilizin yüklendiği belirtildi. İnterpol, yüz binlerce Türk ve Yunanlıyı birbirine düşüren kimliği henüz belirlenemeyen İngiliz'i arıyor.

Doğan Haber Ajansı (DHA), dünyanın en çok ziyaret edilen görüntü paylaşım sitesi YouTube'daki Türk-Yunan halkları arasında gerginliğe neden olan Atatürk'e hakaret videosunu internette yayınlayanın "kimliğini" buldu. Siteye iğrenç videoyu eklediği belirtilen "Stavraetos212007" kodlu kişinin 18 yaşındaki bir üniversitede ekonomi bölümü öğrencisi Yunanlı öğrenci Kostas Papafloratos olduğu anlaşıldı. Ancak, Kostas Papafloratos'un annesi Elizabeth Papafloratos, oğlunun bir İngiliz'in oyununa geldiğini söyledi. DHA Marmaris Bürosu'nun sorularını telefonda yanıtlayan anne Elizabeth Papafloratos, Türkleri ve Türkiye'yi çok sevdiklerini, yaşadıkları Selanik'te, çok sayıda Türk dostları olduğunu, bu görüntünün YouTube'ta yayınlandıktan sonra yaşanan gelişmelere çok üzüldüklerini belirtti.
DHA'ya, yaşamının 10 yılını Yunanistan'da geçiren Enerji Ergenokon'un aracılığıyla konuşan Elizabeth Papafloratos, "Atatürk'e ve Türklere hakaret eden görüntülere internete oğlum yüklemedi. Video, oğlumu oyuna getiren bir İngiliz tarafından yüklendi. Kostas'ın çıkardığı bir dergisi var. Bu dergiyi almak isteyen bir İngiliz, oğlumun internet adresini kullanarak, iki halkı birbirine düşüren görüntüleri siteye eklemiş. Yunan polisi, bu konuda oğlumun ifadesine başvurdu. Gerçek ortaya çıktı. Olay Uluslararası Polis Teşkilatı İnterpol'e aktarıldı. İnterpol bu adamın peşinde."

Yorumlamak size kalmış... Ne kadar doğru, ne kadar yalandır bilinmez. Belki gelen hakaretlerden sıkılmış ve böyle bir oyuna çevirmişlerdir işi. Öte yandan bakıldığında, İnterpol falan da girmiş işin içine... Nereye gidecek bütün bunlar çok merak ediyorum. Belki de bunu bir Yunanlı'nın koymamış olması iki ülke arasında ki suları durultabilir. Tabii ki sonunda daha da büyün sorunlar getirebilir ama bence önemli olan Hatice değil netice... O İngiliz' e bulunca ne yapacaklarını çok merak ediyorum. Ya da başka bir soru birşey yapacaklar mı? Bunların cevabını zaman verecek. Sizin bu konu hakkında ne düşündüğünüzü gerçekten merak ediyorum... Paylaşırsanız sevinirim...

 
Toplam blog
: 101
: 2198
Kayıt tarihi
: 01.02.07
 
 

91 doğumluyum, elimden geldiğince yazmaya çalışıyorum, çalışmaya da devam edeceğim. Ta ki büyüyene k..