Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Mart '07

 
Kategori
Haber
 

Yirmi yaşında çocuk olmak !

Yirmi yaşında çocuk olmak !
 

Başlığa bakınca felsefik bir yazı zannetmeyin. Haberleri sizde benim gibi kaygıyla okuyorsanız eğer, düşünmemiz gerekmiyor mu artık ? Neyi mi ? Neyi olduğunu bilmiyorsanız, zaten kaygı verecek bir durum yok demektir. Bugünkü gazeteleri açtığınızda, şöyle bir başlık görmediniz mi ?

Çocuk Bayramı'nda 20 yaşında başkan !

Bu görüntüyü daha önceki senelerde de görmediniz mi ? Bir filmin tekrarı gibi gelmiyor mu size ? Bunun arkasında planlı bir düşüncenin yattığını tahmin etmiyor musunuz ? O zaman kaygılanmanıza gerek yok demektir.

Yirmili yaşlarda bir adamın (çünkü hem fiziksel, hem beyinsel hem de kimliksel olarak bu yaşta bir insan adamdır artık), 23 Nisan çocuk bayramı dolayısı ile, ülkemizde gelenek olduğu üzere, stratejik konumu itibari ile çok önemli bir mevki olan Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı koltuğuna "geleceğin başkanı" sıfatı ile bir günlüğüne oturacak. Geçtiğimiz yıl bu koltuğa oturan "delikanlıyı" gördünüz değil mi ? Buna çocuk, bu tipte insanların kutladığı bayrama "çocuk bayramı " diyebilir misiniz ? Koltuğa oturanlara de gelenek olduğu üzere " geleceğin başkanları, başbakanları, bakanları, vekilleri vs.." diyebilir misiniz. Sade bir vatandaş olarak bunları elbette söyleyebilirsiniz ama gelenek nasıldı bizim alışık olduğumuz, ilkokul hatta ortaokul çağındaki "çocukların" bazı okullardan seçilerek getirilip yada davet edilip bu koltuklara "1 (bir) günlüğüne simgesel ve temsili olarak oturtulmasıydı. Benim yaşlarımdaki insanlar en azından böyle hatırlar. Ama şu son yıllarda görüyoruz ki, bu gelenek farklı bir yöne çekilmekte. Siz bir kaç "çocuk bayramı" dönemidir, o koltuklara oturtulanlara "çocuk" diyebilir misiniz ? Eğer diyorsanız ki, gülerim ben size..

Haberin detayına bir bakalım :

" TBMM İçtüzüğü uyarınca "en yaşlı üye" sıfatıyla TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın makamına oturtacağı isim de Devrek Anadolu İmam Hatip Lisesi (İHL) öğrencisi Muhammet Döngel olarak belirlendi. Döngel'in yanı sıra Adıyaman, Ankara, Erzincan, Konya ve Malatya'dan gelen temsilcilerin de "İHL öğrencisi " olduğu anlaşıldı. Döngel, yükseköğrenimini tamamladıktan sonra milletvekili olup Meclis'te ülkesinin sorunlarını çözüme kavuşturmayı ve iyi bir hukukçu olmayı
hedefliyor. İHL öğrencileri, ilköğretim sonrası genelde hafızlık kursunu tamamladıktan sonra okula devam ettiği için, diğer lise öğrencilerine göre daha büyük oluyor. "

Tabiki meclise gelecek başka öğrenciler de var. Peki bu öğrenciler nasıl seçiliyor?

TBMM'ye gelecek il başkanlarının seçim süreci, bir öğretmenin rehberliğinde üç öğrenciden kurulan sandık kurulları aracılığıyla, tüm ilk ve ortaöğretim okullarında "gizli oylama yapılmasıyla" başlıyor. Bu seçimlerle saptanan şube temsilcilerinin içlerinden belirlediği birer öğrencinin katılımıyla okul meclisi oluşuyor. Okul meclisleri, kasımın ilk haftasında toplanarak ilçe temsilcilerini seçiyor. İlçe temsilcilerinin katılımıyla il öğrenci meclisleri meydana geliyor. İlçe temsilcileri il öğrenci meclisine seçilirken, son sözü söyleme yetkisi ilçe milli eğitim müdürleri veya onların belirlediği şube müdürlerinde oluyor. İl öğrenci meclisinde belirlenen öğrenciler de il temsilcisi olarak TBMM'ye gidiyor !..

Şimdi yukarıdaki paragrafa bir göz atın. Çift tırnak içindeki anlatım nasıl ? Gizli oylama yapılmasıyla .... Yani bu öğrenciler, belirlenen komisyonun gizli oylamasıyla seçiliyormuş. Bu seçimlerde öğrencilerin yaşlarına bakılmıyor galiba. Olagelmiş geleneksel değerlerimiz pek değerlendirilmiyor galiba. İşin bir de diğer ilginç yanı da sayın Arınç'ın makamına oturacak delikanlı gibi başka IHL'li olması ilginç. Başka ilginç bir bilgi yada bulgu daha ister misiniz ? Gizli seçimlerle seçilen bu öğrenciler, nedense bir kaç dönemdir İHL kökenli oluyor.

Ülkede hızlı bir kutuplaşmanın değişik bir örneğini görmediniz mi ? Siz hala kaygılı değil misiniz ? O zaman bu yazı ve haberleri okumanıza da gerek yok !..

Bunun adı demokrasi mi ? Laiklik mi ? zaman biri de bana anti-demokrasiyi ve laiklik olmamayı anlatsın. Ha bir de teokrasiyi bilenleriniz varsa, bir-iki kelam yorum da yaparsa bilgilenmiş oluruz..

../..

 
Toplam blog
: 671
: 2572
Kayıt tarihi
: 26.06.06
 
 

Anadan doğma bir İzmirliyim ve bu şehirli olmaktan gurur duyuyorum.. Hem bu şehirde doğmuş, hem b..