Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Eylül '17

 
Kategori
Sinema
 

Hiç Solucan Deliğinden Geçtiniz mi?

Hiç Solucan Deliğinden Geçtiniz mi?
 

interstellar


Çok beğendiğim bilim kurgu film "Yıldızlararasında" orjinal ismi ile" İnterstellar" , dünyanın yaşanılası bir yer olmaktan çıktığı kum fırtınaları ile insanların hastalanıp öldüğü bir zamanda geçiyor. NASA'dan bir gurup bilim adamı uzaydaki gezegenlerde yaşanacak yeni bir yer arayışı içindeler.

Filmde astrofizik, kütleçekim fiziği, karadelik, evrende yolculuk ve solucan delikleri konusunda bir çok bilimsel konuya değiniliyor. 

Filmde solucan delikleri, bir kağıdı elinize alıp, iki kenarını birbirine değecek şekilde katladığınızda, birbirine değen uçlar arasında seyahat edebilmeniz şeklinde anlatılıyor. Normalde kağıt açıkken, bir kenardan karşıt kenara kadar çizeceğiniz bir çizgi uzun bir yol oluşturmasına rağmen kağıt kendi üzerine katlanırsa, aynı yol bir anda kısacık bir sıçramayla alınabilir hale geliyor.

Solucan delikleri ile de  en yakınımızdaki yıldızlara ve çevresindeki gezegenlere ulaşmak için kat edeceğimiz  4.4 ışık yılını çok daha az sürede kat edeceğini varsayıyor. Astronotlar kış uykusu denilen bir uykuya yatarak o yılları hiç yaşlanmadan geçiriyorlar. Astronot ve pilot Cooper'ın 10 yaşında dünyada bıraktığı kızı 33 yaşına geldiğinde O uzayda hala 33 yaşında oluyor. 

Filmin devamını ve sonunu anlatmayayım  2014 yapımı bu filmi izlemeyenler için sürprizi kaçmasın.

Filmin oyuncuları; Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Jessica Chastain ve Michael Caine

Dün akşam televizyonda izlediğim bu filmi ben çok sevdim. İzlemenizi öneriyorum.

 
Toplam blog
: 306
: 1007
Kayıt tarihi
: 29.01.08
 
 

Çevre Mühendisiyim. Kitap okumayı, film izlemeyi, yazı yazmayı seviyorum. 2 erkek çocuk annesiyim..