Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Eylül '09

 
Kategori
Güncel
 

Hıktık yorumlar

Hıktık yorumlar
 

uygun


İktidarın sağlıkda yaptığı son zamlara düzenleme deniyor. Demekki değişen bir şey yok. Önceleri Demirel hükümetleri döneminde zamları tekel genel müdürülğü yapmış açıklamsı yapılırdı. Özal döneminde bunun adı ayarlama oldu şimdiki adı daha nazik düzenleme.

Sağlık harcamaları katkı payı tüm vatandaşlar için zamlandı, bu durumda yoksullarımız, dar gelirli ve emeklilerimiz çile çekmeye devam edecek. Ülkenin yirmi milyon nüfüsü çağdaş yaşamın çizgisi altında. Çalışana emekliye yüzde iki, bütçe açığını kapatmak için yüzde on, elektriğe yüzde on, onbeş, yirmi sağlık harcamaları ve diğer kalemlere. Bu denklem hiç değişmedi, insanımız her zaman halkdan olduğuna inandığını iktidar yaptı, iktidarlar hep halkın uzağında oldu.

Göbeğini kaşıyan adam bir türlü bu denklemi çözemedi, hep günlük düşündü, hep minik çıkarını düşündü. Sanki üzerinde yaşadığı toprakdan bağımsız gibi davrandı. Yapılan tüm zamların onunda cebini, gelirini yaktığını bir türlü göremedi.

Adi bir cinayet zanlısı yakalandı. Sanki dünya meselesi oldu. Teknik artık o kadar ileriki, zanlının kaçması mümkün değil. Sırp kasaplarının yakalanışını hatırlayın. Discoveryde sayrettiğimiz çözülemiyen cinayetler dosyası var. Yıllarca önce ölmüş insanın kemik analiznden, kafatası yüz şekillendirmeden, cinayet yerinde görülmüyeni gören teknolojiler kullanarak çözülüyor.

Bu konu çok gereksiz yere toplumu gerdi, TV lerin tam boy yakın ilgisi devam ediyor. Koca ülke tüm sorunlarını unuttu bu olaya kilitlendi. Konunun asıl faydası, sınıf farkıda olsa polisimiz adaleti uyguluyor ve cinayetlerin mutlaka aydınlatıldığını iftiharla ifade ederim. Gerisi yeter artık adalet normal seyrinde izlesin.

Dün bir TSK mensubu generalimiz açıklama yaptı. ABDden alınacak füzeler sanıldığı gibi çok maliyetli değil, yaklaşık bir milyar dolarlık bütçeli oluşum.

Be insaf arkadaşlar bu ülke için bir milyar dolar büyük para bu para ile on tane tam donanımlı ODTÜ kurulur. Buralardan mezun olan prof olan insanımız bu füzeleri bize yapar generalim. Bunun içinmi elektriğe, sağlık harcamalarına zam geliyor. Asla ve kata silahını ve teknlojiyi dışardan alan bir ülke gelişemez, hiç bir sorununu makro planda çözemez. Türk insanı silahını üretecek ve savaş uçağı, hebron, füze sistemi için tesislerimizdeki uzman grublara milyardolar bütçe tashisi, yüzdeyüz yerli enstrümanlar için yapıldı cümlesini duyduğumuzada ferahlıyacağız.

Mutlu bayramlar dilerim
 
Toplam blog
: 233
: 364
Kayıt tarihi
: 02.07.09
 
 

Satış ve pazarlama uzmanıyım. Büyük ve yerel şirketlerde bölgesel ve ulusal satış ve bayii organizas..