Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Mart '09

 
Kategori
Dünya
 

Hillary geldi bizimle oldu; Ilımlı İslam out oldu

Hillary geldi bizimle oldu; Ilımlı İslam out oldu
 

Yaşasın! barış elçisi Hillary geldi, bizimle oldu.

“Demokrasi, laiklik, aşk, sevgi, reform” dedi, “kim tutar sizi yürü Türkiye” dedi, ağzımıza bir parmak bal çaldı, şimdi o bir parmak balı yalamakla meşguluz.

Aman ha! İdareli kullanalım, hemen bitmesin.

Facebook bile dedi, inanamıyorum! Biz ve Amerika, Facebook en çok b.nu çıkaranlarmışız, ortak noktanın üstünlüğünün dayanılmaz hafifliği!

Yepis yeni bir elbise dikmişler, sağolsunlar hep düşünürler bizi…”Ilımlı İslam out” diyor…yerine “Ilımlı Milliyetçilik”, uyar mı? Şimdi moda “ılımlı milliyetçilik”…meydanlardan belli değil mi?...al birini vur öbürüne.

Sen demokrasiden haber ver hani devletin halkın üstünde olduğu değil de halka hizmet için var olduğu, hani askerinin filan siyasete bulaşmadığı, durulacak yeri belirlemediği, hani insanın insan yerine konulduğu seçimden seçime hatırlanmadığı, hani ırkçılığın yapılmadığı, insanlarının etnik ve dini kimliklerine göre bölünmediği, hani "saygın" birer birey olduğumuz...Amerikan demokrasisi değil! Kendine göre demokrasi hiç değil...

İslam referanslı formüllerin Türkiye’de tutmayacağı aşikardı ama gel gör ki bunu anlayana kadar tam ortamızdan ikiye bölündük…öteki, beriki olduk.

“Demokrasi, laik anayasa, dini özgürlük, piyasa ekonomisi, sorumluluk hissi gibi birçok değere bağlılık duyuyoruz” diyor barış böceği…yatıp kalkıp Obama’ya dua etmek mi gerek?

Aldatılmış ve ruhu zedelenmiş kadın imajı ile de gönüllerde taht kuruyor…severiz mağduru. Dünya Kadınlar Günü için bir kırmızı karanfil de Hillary’e.

“Haydi Hillary, gel bizimle ol!” dedik, geldi, olduk.

Gelmeden önce de parmağını salladı…”insan hakları raporu” ile. Amerika ve insan hakları!...uyuma bak hizaya gel.

Obama’yı da ikna etti, Obama tüm Ortadoğu’ya mesajı Türkiye’den verecek. Geçen hafta Brüksel’de İsraille arayı iyi etmeseydik yine de gelir miydi acaba?

Obama’yı hangi programa davet etsek ki? İbo show uyar mı? Yok olmaz, o yayından kaldırıldı…

Ya yemekteyiz yarışması? Yav ne işi var yemekte…sosyal içerikli bir program olması lazım.

“Var mısın yok musun?”…tamam işte super bir program!

Acun, Obama’ya sorsun “var mısın yok musun?”. Hamdi Bey de kesenin ağzını açsın…bu ara ABD'nin mali desteğe çok ihtiyacı var..malum hani küresel şey var ya. Hem nesi küresel bu şeyin, düpedüz ABDsel.

Obama da desin ki “varım!”…

Bu ne muhabbet, bu ne sevgi, ahhhh!

Yeni elbisemizi güle güle giyinelim…iyi oldu iyi, kendi kendine elbise dikip giyemeyenlere giydirirler istedikleri elbiseyi.

Eee artık İran’la aralarını da iyi ederiz…olacak o kadar!

Biz neymişiz de haberimiz yokmuş…

Ver coşkuyu ver coşkuyu…

Kim tutar bizi!

 
Toplam blog
: 476
: 2331
Kayıt tarihi
: 10.07.08
 
 

Çok eskidendi ..