Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Şubat '10

 
Kategori
Turizm
 

Hindistan ile “manyetik alan turizmi” işbirliği

Hindistan ile “manyetik alan turizmi” işbirliği
 

Dünya manyetik alan değerleri insan sağlığı için önemli. Bu değerler, yere ve zamana göre değişiyor.


Hindistan’daki tatil sitesi Amustic.com sahibi Advit Sahdev, “manyetik alan turizmi” fikrinin sahibi H. Ertuğrul Şahin ile bu benzersiz ve ilginç konuda işbirliği yaptı.

Turizm araştırmacısı ve yazar H. Ertuğrul Şahin, dünya manyetik alan değerlerinin insanlar için önemli olduğunu belirtti ve kişiler konutlarını değiştiremeyeceğine göre, en azından tatil amaçlı gidecekleri yerin dünya manyetik alan değerlerine dikkat etmelidirler dedi.

Bu fikrin ana konusu, dünya manyetik alan değerlerini tanımlamak ve gidilecek yerleri buna göre belirlemek. Çünkü uygun manyetik alan değerlerinde bulunmak insanlar için önemli. Düşük ya da yüksek dünya manyetik alan değerleri çeşitli hastalıkların sebebi.

Turizm araştırmacısı ve yazar H. Ertuğrul Şahin, “Dünya manyetik alan değerlerine göre tatilleri planlamak dünya turizminin yapısını değiştirecek” diyor. Şahin, insanların bu çalışmalardan gerekli bilgileri elde ettiklerinde, gidecekleri yerin dünya manyetik alan değerlerine gerekli önemi göstereceklerine inandığını söyledi.

İnsanların tatillerini dünya manyetik alan değerlerine göre planlaması için Amustic.com, Türkiye’nin manyetik alan değerlerini yayınlayacak. Bu hizmetin, deneme amaçlı olduğunu belirten Amustic.com sahibi Bay Sahdev, verileri Ertuğrul Şahin’den alacaklarını ifade etti.

Dünya manyetik alan yoğunluğu kabaca 25, 000 – 65, 000 nT (nanoTesla) arasında değişiyor. Bu bilgiye göre ortalamanın 45, 000 nT olduğunu söyleyebiliriz. 25, 000 nT altı çok düşük ve 65, 000 nT üstü çok yüksek olarak değerlendirilebilir.

Aşağıda, 14 Şubat Sevgililer Gününde Türkiye’de bazı illerdeki dünya manyetik alan değerleri gösteriliyor:

Türkiye:

İstanbul 40, 320.1 nT

Nevşehir 39, 133.4 nT

Antalya 37, 135.0 nT

Muğla 37, 126.3 nT

Gümüşhane 41, 208.6 nT

Bolu 40, 386.7 nT

Erzurum 41, 034.3 nT

Mersin 37, 574.0 nT

Giresun 41, 393.3 nT

NOT: Hindistan'la "manyetik alan turizmi" işbirliği. Amustic.com turizm sitesinde yayınlanan haber ve röportajın İngilizcesi bu linkte:

http://amustic.com/news/magnetic-field-tourism

 
Toplam blog
: 73
: 614
Kayıt tarihi
: 07.02.07
 
 

Ertuğrul Şahin, 1968 Mersin doğumlu. Karadenizli. Çukurova Üniversitesi, İktisadi ve İdari Biliml..