Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Şubat '15

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

HindistaNepal

HindistaNepal
 

1 gezgin, 2 ülke, 5 şehir, 18 gün…
 
“Herkesin bir macerası vardır ve ertelenmemelidir” diyor yazar İhsan Önder kitabını tanımlarken.
 
Gezginlik ruhunuzda var ama bunun için zamanınız yetersiz, paranız yetersiz, cesaretiniz yetersiz ise eğer, size ilham olacak nitelikte bi kitaptan bahsediyorum tam da.
 
Öncelikle size yazardan bahsetmek istiyorum. Özel bir eğitim kurumunda kendisiyle beraber çalışmanın zevkine nail olduğum çok değerli bir büyüğüm. Mekanların şartları ne olursa olsun orayı güzelleştiren insanlardır lafı var ya, işte tam da İhsan Önder için söylenmiş olsa gerek. Kendisi kurumsal iletişim müdürü olarak görev yaptığı sıralar bendeniz okuldan yeni mezun olmuş çıraktık yanında :) Fakat kendisi o kadar alçak gönüllü, o kadar dünya görüşü gelişmiş bir kişidir ki size ilham verenler listesinde baş köşelere geçenlerden!
 
Gelelim İhsan Önder’in yazdığı HindistaNepal‘e. Bu kitap yazarın, İstanbul’dan başlayıp Hindistan ve Nepal‘e yaptığı 18 günlük gezinin hikâyesinin kitabı.
 
Günlük şeklinde tutulmuş notlar öyle akıcı bir üslupla kaleme alınmış ki sanki yazarla beraber sizde binlerce kilometre uzaktaki insanların yanında, onların kültürlerine yediklerine içtiklerine tanıklık ediyor gibisiniz. Delhi, Katmandu, Pokara, Agara, Varanasi  gibi şehirleri yakından tanıma fırsatı bulurken dünyanın önemli yapıtlarından Tac Mahal‘dan tutunda tanığı olduğu ölü yakma törenlerine kadar tüm detaylara onunla beraber aşina oluyorsunuz.
 
Konaklama, iklim şartları, yanınızda bulundurmanız gereken eşyalardan tutun da nasıl insanla karşılaşacağınıza kadar en ufacık detaylar hakkında bile bilgilerin yer aldığı kitap gezgin ruhlular için aynı zamanda bir rehber niteliğinde.
 
Kısacası bu kitap sizi hem o maceraya tanıklık ettiriyor hem de cesaretlendiriyor.
 
E daha ne olsun!
 
Sağlıcakla ;)
 
Toplam blog
: 7
: 114
Kayıt tarihi
: 03.12.14
 
 

1990 Üsküdar doğumlu,  Gemlikte öğretmen bir anne ve babanın çocuğu olarak her daim öğretmenlerin..