Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Ekim '14

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Hızlı Diyet hakkında merak edilenler

Hızlı Diyet hakkında merak edilenler
 

Hızlı Diyet Hataları


Hızlı diyetin bir diğer adı da şok diyettir. Bu tarz diyetlerde yapılan birçok hata vardır. Örneği meyveyi çok tüketmek öncelikli hatalardan biridir. Eğer aşırı meyve tüketimi yaparsanız bu sizin kan şekerinizi dengesiz bir duruma sokacaktır. Kan şekeri hızlı şekilde yükselip azalacak ve bu da sizin yeniden acıkmanızı sağlayacak. Böylece yedikçe kilo alakcasınız. Aynı şey çikolata için de geçerli ve işte bu yüzden çikolata kilo aldırır.

Şok diyet uzmanlar tarafından pek de tavsiye edilmeyen bir diyettir. Sebebi ise genellikle yağ kaybından ziyade su ve kas kaybına neden olmasıdır. Üstelik vücudun alması gereken minerallerin çoğunu da almayı güçleştirir. Karbonhidrat alımını sıfıra indirmek vücudunuza zarar verir. Eğer ille de şok diyet uygulamak isterseniz maksimum 3 gün bu diyeti uygulayınız.

Sadece su içerek de zayıflanılmaz. Zayıflamak için en temel öğe kesinlikle düzgün beslenmek ve spor yapmaktır. Karbonhidrat tüketimini sınırlar ya da sıfırlarsanız vücudunuz ilk karbonhidrat alımına bu enerjiyi depoya gönderecektir. Bu da doğal olarak sizin yeniden yağ yapmanızı sağlayacak. Unutmayın vücudunuz bir sistem üzerine işliyor.

Hızlı diyet ile 4-5 kilo verebilirsiniz ancak bunun en fazla 1 ya da 1.5 kilosu yağ olur. Geri kalan ise kas ve su kaybıdır ki bu da önemli değildir. 60 kilo olan bir birey için sağlıklı kilo verme oranı hafta 1 kilodur. Şurayı tıklayarak diğer diyet türleri hakkında da bilgi sahibi olabilirsiniz. Sizin için önerimiz ise dukan diyeti, lahana diyeti ya da Karatay diyetidir. Alkali diyeti de etkili bir diyettir.


 

 
Toplam blog
: 12
: 1627
Kayıt tarihi
: 28.09.14
 
 

1986 doğumluyum. Özellikle diyet, kilo verme, kilo alma üzerine makaleler yazıyorum ve sizinle pa..