Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Mart '13

 
Kategori
İnançlar
 

Hocayla sağlık konusunda sohbet...

Hocayla sağlık konusunda sohbet...
 

sigara.uzerine.com


 

"Selamünaleyküm hocam. Hayırlı Cuma'lar"
 
"Aleykümselam evladım. Senin de Cuma'n hayırlı olsun"
 
"Nasılsınız hocam? Afiyettesiniz inşallah"
 
"Çok şükür evladım. Sen nasılsın? Sesin hasta gibi çıkıyor."
 
"Evet hocam,  Havayı güneşli görünce, fazla kalın giyinmeden dışarı çıktım. Ancak akşamları yine de serin oluyor. bu arada boğazımı üşütmüşüm."
 
"Geçmiş olsun evladım. Kendine dikkat et. Çünkü sağlık herşeyden önce gelir."
 
"Haklısınız hocam. Şu son günlerde özellikle sanat camiasından birçok kişiyi kaybettik. İnsan ne kadar sağlıklı olursa olsun ilahi adaletten kaçamıyor."
 
"Sadece sanat camiasından değil, birçok insan ister zengin olsun, ister gariban, eceli geldiğinde hakkın rahmetine kavuşuyor. Ancak bu demek değildir ki sağlığımızı boşverelim."
 
"Hocam istediğimiz kadar sağlığımıza dikkat edelim, vademiz gelince nasıl olsa ölmeyecek miyiz?"
 
"Bak evladım öyle düşünme. Yüce Allah'ın bizlere verdiği en güzel ve en büyük nimetlerden birisi de sağlıktır. Hayatta sağlık olmadan hiç bir şeyin tadı olmaz. Bundan dolayı Hz. Peygamber buyurmuştur ki: "Allah'tan afiyetten daha sevimli bir şey istenmemiştir." Bir başka hadisi şerifte de: "Dünya ve Ahirette Allah'tan afiyet iste" buyurulmaktadır. Hem dünyada huzurlu olabilmek, mutlu yaşayabilmek hem de ahiret hayatını kazanabilmek için sağlıklı olmak büyük önem arz eder. "
 
"Tamam da hocam, yaşadığımız çağın stresi, gürültüsü, çevrede oluşturduğu kirlilik, genleri ile oynanmış gıdalar ve hormonlu besin maddeleri gibi zararlı şeyler, insan sağlığını tehdit etmiyor mu?"
 
"Evet ama, yine de her türlü tedbir ve korunmalara rağmen hasta olursak, ve bu hastalığımız devam ederse, şifa aramak için sağlık kuruluşlarına gitmek ve tedavi olmak dinimizin bir emridir."
 
"Dinimizin emri mi hocam?"
 
"Evet evladım. Hz. Peygamber tedavinin önemine dikkat çekmiş ve "İki nimet vardır ki, insanların çoğu bunlarda ziyandadır. Bunlar sağlık ve boş vakittir." bir başka hadis-i şerifte: "Tedavi olun. Zira Allah yaşlanmanın dışında çaresi olmayan bir hastalık yaratmamıştır." buyurmuşlardır. Bu hadis-i şerifin ışığında, karşılaştığımız her türlü hastalığın bir tedavisi olduğuna inanarak, sağlığımıza kavuşmak için çareler aramalı ve tedavi yoluna gitmeliyiz. Zira tedavi için gerekli gayreti göstermek de iyileşmek için yaptığımız bir fiili duadır. Hastalığa yakalanmamak için gerekli tedbirleri almak da nimetin şükrünü eda etmek demektir."
 
Yaşlanmanın dışında her hastalığın bir çaresi olduğunu varsayarsak, o zaman kanserin de bir çaresi olması gerekmez mi hocam?"
 
"Bak evladım. Biliyorsun geçmişte verem, tifo, veba, kuduz, sıtma gibi hastalıklardan insanlar ölüyorlardı. Zaman içersinde tıbbın ilerlemesine paralel olarak bu hastalıkların çaresi bulundu. Kanser konusunda da bilim insanları oldukça ilerleme kaydettiler ve bazı kanser türlerini tedavi ediyorlar. Peygamer efendimiz her hastalığın bir çaresi olduğunu belirttiğine göre kanser hastalığının da kısa zamanda tam tedavisinin sağlanacağına inanmamız gerek."
 
"Özellikle akciğer kanserlerinden çok ölüm vakası oluyor hocam."
 
"Tabii, korunma tedbirlerini de ihmal etmemek gerekiyor. Akciğer kanserine yakalananların çoğu uzun zaman sigara içenlerden oluşuyor."
 
"Haklısınız hocam, sigara başlı başına bir zehir. Sigara içmeyerek hastalıklardan korunmak da çok önemli tabii ki."
 
"Peygamber Efendimizin sağlıkla ilgili bu tavsiyelerine uyma konusunda hassasiyet gösterelim. Unutmayalım ki, bize verilen her nimet emanettir, vücudumuz da emanettir. Bu nimetlerden hesaba çekileceğimizi her an hatırda tutalım. Nimetlere şükretmenin onu arttıracağını, nankörlüğün ise nimetin zevaline vesile olduğunu bilelim. Bütün güzelliklerin Allah'tan olduğunun idraki ile yaşayalım ve Tekasür suresinin sekizinci ayetini de unutmayalım."
 
"Çok önemli bir konu bu hocam. Demek sağlıklıyken sağlığımıza şükretmek bizi hastalıklardan koruyor. En azından manevi anlamda bir yararı vardır. Söylediğiniz ayetin meali nasıldı hocam?"
 
"Evet evladım. Sağlıklıyken şükretmenin hastalıklardan korunma açısından manevi bir etkisi vardır. Söylediğim ayetin meali ise şöyledir:
 
"Size bahşedilen nimetlerden dolayı Ahirette elbette hesaba çekileceksiniz"
 
"Anladım hocam. Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler. Size tekrar hayırlı Cuma'lar. Allaha emanet olun."
 
"Sen de Allah'a emanet ol evladım" 
 
 
Toplam blog
: 974
: 3444
Kayıt tarihi
: 16.01.07
 
 

2017 Basın özgürlük endeksine göre 180 ülkeden 155. sırada olan ülkemizde yemek tarifleri  ve tel..