Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Haziran '17

 
Kategori
Futbol
 

Hoşgeldin Transfer

Merhabalar,

Her yaz döneminde olduğu gibi, ligler biter bitmez yine başladı transfer furyası ülkemizde. Öncelikle şunu belirtmek istiyorum, ben bir Galatasaray taraftarıyım ve ama bu sene kesin olan tek şey var artık ALTINORDU maçlarını kaçırmadan izleyeceğim. Yüreğim sizlerle olacak gençler. Sizler bu ülkenin "çöldeki serapları " gibisiniz. Kimseler görmüyor ama hep hayal ediyorlar sizi, oysa siz varsınız. Başınızda adam gibi adam bis Başkan ve sizi çok iyi yöneten, geliştiren hocalarınız var. Bu sene olur mu bilmem, ama ne gam? Olmazsa seneye kesin! Zaten sizi takip edenler bilir, Başkan bundan yaklaşık 3 sene önce yaptığı bir açıklamada " 5 senelik bir plan yaptık ve bu 5 sene sonunda Süper Ligde olacağız " demişti. Bu plan bence tıkır tıkır işliyor. Dediğim gibi, bu sene olursa bir sene erken ulaşılır bu plana, olmadı mı, seneye kesin inanıyorum çıkacağınıza. İşte o zaman diğer " şakacı " Başkan bozuntularının yüz rengi ne olacak çok merak ediyorum? ALTINORDU  konusunu yazsak kitap olur, neyse daha çok yazılacak zaten. Ben daha " şakşak " takımı, ya da " skor " yazarları yazmadan yazmış olayım, o  BÜYÜK  gün geldiğinde onlar da yazsın. Son olarak sayın Başkan'a bir ufak tavsiye; Başkanım bence korkmayın ve yüksek tutun Bonservis ücretlerini, bakın iki örnek karşınızda. Cengiz Ünder seneye büyük bir Avrupa takımına gider kesin, Çağlar Söyüncü zaten gururumuz daha şimdiden. Hem sonra bizim anlı-şanlı 4 Kocaman Başkanımız para dağıtmayı sever. Siz az istediğiniz için onların işine gelmiyor transfer yapmak, daha çok isteyin...

Evet şimdi geldik zurnanın son deliğine; bakınız artık "Deniz Bitti" diye bas bas bağırılan dönemlere geldik. Eğer Devlet-Hükümet-Politika bu işlere girmese çoktan batmıştık aslında ama bu itekleme ile eh bir kaç yıl daha kazandılar aklılları sıra. UEFA bastırıyor, borçlar almış başını gidiyor ve ama tüm bunlara rağmen bizim " Şakacı Başkanlar " yine sayıyorlar paraları 35'liklere. Galatasaray bir Futbolcu aldı, adı Gomis ve kulübün Doktoru " müthiş " bir açıklama yaparak, hem Tıp hem de Spor tarihine geçti. Kısaca dedi ki " biz her türlü araştırmayı yaptık, oyuncunun sağlık durumu iyi, futbol oynamasını engelleyecek hiç bir durum yok, ama antrenman ve ya bir maçta bayıla bilir ve bu bizim için sürpriz olmaz, hazırlıklıyız " Hadi buyur burdan yak derler adama. Bu beyefendi nerede okudu ve diplomasını nereden aldı çok merak ediyorum? Yahu nasıl olur da, sağlık durumu iyi olan bir insanın maç ve ya antrenmanda bayılması normal olabilir? Ben 50 yaşındayım, çeşitli sağlık sorunlarım var ama bayılmıyorum, ya da bugüne kadar bayılıp da sağlık durumu futbol oynamaya müsaittir diye bir haber okumadım. Tam tersi, talihsiz bir çok genç sporcunun ölüm haberlerini okudu bu ülke ve tüm dünya insanları. Şimdi nasıl olacak bu iş? Adamın maliyeti 15 Milyon Euro, TL ne kadar yapar siz hesaplayın? Ama tamamen bir " korku filmi " gibi bir şey. Şimdi mi olacak, ya da penaltı atarken düşer bayılırsa ne yaparız diye mi seyredeceğiz her maçını bu insanın? Sakın yanlış anlaşılmasın ben oyuncu suçludur demiyorum. Adamın 2 aydır peşinde olan biziz, o da gördü tatlı parayı evet dedi. Suç yönetimde, suç Doktorda! Bu nasıl bir iştir anlamadım?

Hadi bunu geçtik sıra geldi " Belhanda " isimli futbolcuya. Geçen gün Cem Dizdar'ın bir Videosunu izledim, diyor ki " bugün herhangi bir Türk Takımı biz Wesley Sneijder' i transfer ediyoruz dese, o takımın taraftarı tailini yarıda keser ve Wesley'i  havaalanında karşılamaya gider, ama Galatasaray Belhanda transferinden sonra Wesley gidebilir diyor " Şimdi, doğru mu, doğru değil mi bu tespit? Tabi ki doğru. Wesley 32 yaşında, önümüzde ki sen Dünya Kupası var ve Hollanda iyi değil, yani Wesley' e ihtiyaçları var. Wesley' de mutlaka bu kupada oynamak istiyor. Yani, adam elinden gelenin fazlasını yapacak ve müthiş bir performans gösterecek. Tamam pahalı olabilir, tamam sıkıntı büyük ama zaten son senesi ve sana kesin olarak fayda sağlayacak. Peki Galatasaray'ın çok bilen yönetimi ve hocası ne diyor, " gidebilir ". Bravo!!! Vallahi de billahi de bravo size! Neyse konumuz Belhanda idi aslında, biz nereye geldik. Belhanda tabi ki Wesley' e oranla daha genç ama bir Wesley asla değil. Ayrıca onun sırtına yapışmış bir " Penaltı " olayı var ki, 2012 de Fenerbahçe onu isterken, Cimbom taraftarı olan bir çok kişi, " Belhanda şikeci " dediler. Gazete ve TV lerde yazıldı, konuşuldu. Peki şimdi ne diyeceğiz biz Galatasaray olarak? "Yok canım, ne şikecisi Belhanda sağlam, güvenilir adamdır mı " diyeceğiz? 

Ne oldu bize, ne zaman bu hale geldik biz ve neden önceden farkedip müdahele edemedik bu duruma? Neden kaybettik bütün güzel değerleri? Yoksa hiç mi sahip olmamıştık o değerlere? Nereye atsak elimizi, perişan bir durumda, düzelir mi bilmiyorum? Ülkenin paraları saçılıyor bir sürü yaşı 30' u geçmiş eski " star " oyunculara. Çok uzağa da gitmeye gerek yok oysa ki, giriş bölümünde yazdığım gibi, bir ALTINORDU  gerçeği yaşanıyor bu ülkede, ama nedense kimse görmüyor, duymuyor, konuşmuyor? Neden? Kimler para kazanıyor bu transfer işlerinden de, biz bilmiyoruz? Ne zaman göreceğiz bu buzdağının arkasını, ne zaman?

Bol güneşli, bol transfer haberli bir yaz dileği ile...

 
Toplam blog
: 2
: 43
Kayıt tarihi
: 15.05.17
 
 

Merhaba, 51 yaşındayım, 30 senedir İsviçre'de yaşıyorum. Otelcilik ve Restaurant işletmeciliği ok..