Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Şubat '14

     
    Kategori
    İlişkiler
     

    Hoşlandığın kadının yanında rahat olmanın 3 yolu

    Hoşlandığın kadının yanında rahat olmanın 3 yolu
     

    Kadınların yanında rahat olamıyorum


    Hem kendimi hem de çevremi gözlemlemeyi seviyorum. Gördüğüm şeyler genel olarak aynı fakat ara sıra ayrıntılarda farklılıklar olabiliyor.

    Gözlemlediğim aynılıklardan bir tanesi de bir erkeğin güzel ya da hoşlandığı bir kızın yanındayken heyecanlanması... Ellerin terlemesi, nefes alma ve verme hızının artması heyecanının göstergeleridir. Erkek heyecanının dışarıdan belli olmaması için cool görünmeye çalışır ancak konuşması ve beden dili kendini ele verir.

    Kadınlar doğuracak taraf olmalarının verdiği güçlü önsezilerle beden dili okumak konusunda gerçekten iyiler ve heyecanını saklamaya çalışan bir erkeği çok kolay fark edebilirler ve hatta erkeğin daha da üzerine giderek bilinç ya da çoğu zaman bilinçsiz olarak sınamaya başlarlar. Çünkü kadın düşünür; "Böylesine basit bir olay da bile heyecanlanıyorsa, gerçekten zor durumda kaldığın ne yapar? Kadınlar duygusal olarak güçlü, kendilerini yanında güvende hissedeceği bir erkekle beraber olmak ister. 

    Peki bir erkek hoşlandığı kadının yanında neden heyecanlanır? Bu sorunun cevabı çok kolay aslında. Durumu zor gibi gösteren beynimiz. Aşırı anlam yükleme ve bir randevuyu çok fazla ciddiye almanın bir ürünü olarak kendimize olan güveni kaybeder ve kendimiz olamayız.

    Oysaki kendinde olan bir erkek, hem kendisinden hem de yaptıklarından emindir ve davranışlarında ne yaptığı bilen bir hava yayar.


    Kadınların yanında rahat olmak, heyecanımızı yenmek için ne yapmalıyız? 

    ÇÖZÜM: BAKIŞ AÇIMIZI DEĞİŞTİRMEK

    • O da insan: Bu fark etmemiz gereken en önemli şey... Karşımızdaki kişinin de bir insan olduğunu kabul etmeliyiz ve onunla beraberken ya da iletişimdeyken gönlünü hoş tutmaya değil de birbirinize uyup uymadığınızı anlamaya çalışmalıyız.
    • Eğlenin: Beraber eğlenceli zaman geçirmek iki tarafında birbirini tanıyabilmesinin en iyi yollarından biri olduğunu düşünüyorum.  Belki de en iyisi... Bu yüzden "kusursuz olmalı" diye düşünmek yerine, "acaba karakteri de bana uygun mu" türünden düşünce yapısıyla randevuya gitmek, hem bizim hem de kızın üzerindeki baskının neredeyse tamamını kaldıracaktır. İşin özü; rahatlayın ve eğlenmeye, eğlenceli zaman geçirmeye odaklanın. Zaten gerisi tabiri caizse çorap söküğü gibi gelecektir.
    • Başka kızlarla da iletişimde ol: İlk buluşmanın anlamı birbirini tanımaktır. Dolayısıyla bir kızla ilk kez dışarı çıkıyor olmak o kızla sevgili olunduğu anlamına gelmez. Buradan hareketle bir kızla sadece çıkıyorken başka kızlarla görüşmekte herhangi bir kötülük göremiyorum. Şunu da eklemeliyim. Sevgilisi var iken başkalarıyla çıkan bir insanın ciddi psikolojik sorunları vardır. 

     

     

     

     
    Toplam blog
    : 1
    : 8308
    Kayıt tarihi
    : 29.01.14
     
     

    Bilgi Üniversitesi Psikoloji bölümü mezunuyum aynı zamanda Felsefe üzerine yüksek lisans yapıyoru..