Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Eylül '09

 
Kategori
Futbol
 

Hucum iyi, defans kotu

Hucum iyi, defans kotu
 

Fatih Terim fazlasiyla hucum agirlikli bir kadroyu sahaya surerek aslinda kumar oynamisti. Orta sahamizda oynayan oyuncular Emre haricinde defans ozelliklerinden yoksun oyunculardi. Emre on libero oynasa da, hucumu dafa fazla dusundugunden orta sahadan destek goremeyen defansimiz fazlasiyla aksadi. Servet ve Gokhan Zan Estonya hucumlari karsisinda fazlasiyla zorlandilar. Estonya surekli defans yapan zayif bir ekip degil, tam tersine kapasitelerinin maximumunu kullanan ve hucumu dusunen bir takim. Boyle olunca da bizim zayif savunmamiz karsisinda bol bol pozisyon buldular.

Estonya'nin ilk golu oyuncularimizin topu taca atmama sevdasi sonrasi geldi. Rakibi kucumsedikleri icin olsa gerek, kalemize yakin mesafede baski yerken topu oyunda tutmak isteyince Hamit'in kaptirdigi top sonrasi golu yedik. 5-10 dakika icinde durumu toparlayip Estonya kalesine yuklenmeye basladik. Arda Galatasaray'da oldugu gibi sorumlulugu eline aldi. Ilk golumuzde topu cok akillica Tuncay'a birakti. Ikinci golun de hazirlayicisi oldu. Setanta Sports kanalinda maci anlatan spiker Arda'yi ove ove bitiremedi ve cok hakliydi da.

Arda, Tuncay, Serkan ve Emre hucumda goz doldurdular. Kazim ve Hamit onlara ayak uyduramadi. Kazim cok iceri kacarak oynadi ve bu yuzden sag kanattaki etkinligimiz cok azdi. Hamit ise daha sakatliktan kurtulamamis gibiydi.

ilk yariyi 2-1 galip bitirdikten sonra ikinci yari daha rahat bir oyun bekliyorduk ki Estonya'nin 2. golu biraz sans da olsa geliverdi. Bosna Hersek macini dusunup cok fazla yorulmak istemeyen oyuncularimiz, pabucun pahali oldugunu kisa zamanda anlayip tekrar tempoyu arttirdilar. 3. gol tam zamaninda Estonya kalecisinin hatasini cok iyi degerlendiren Arda ile geldi. Kazim ciktiktan sonra saga gecen Tuncay ilk bos kaldigi pozisyonda golu atmasini bildi. Tuncay demisken, Ingiltere de kendisini cok gelistirdigini soylemeden gecemeyecegim. 2 golde de vuruslari cok iyiydi.

Milli takimimiz bu macta Brezilya'nin 2 gol atabildigi Estonya'ya 4 gol atarak hucum gucunu gostermis oldu. Kisa boylu ve teknik oyunculardan kurulu hucum hatti cok iyi oynadi. Ayni seyi savunmamiz icin soylemek cok zor. Estonya her geldigi pozisyonda tehlikeler olusturdu.

Carsamba gunu Bosna Hersek macinda zannediyorum Fatih Terim orta sahaya Emre ile beraber Mehmet Topal veya onun tipindeki bir oyuncuyu sahaya surecektir. Savunmada bu macta gorulen zaaflari ancak bu yolla cozebiliriz diye dusunuyorum.

Macin Yildizlari: Arda Turan, Tuncay Sanli
Hayal Kirikligi: Collin Kazim

Cuneyt Akdemir

 
Toplam blog
: 17
: 402
Kayıt tarihi
: 02.09.09
 
 

1979 yılında İstanbul'da doğdum. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Bilgisayar Ogretmenliği bölümünü 2..