Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Mayıs '12

 
Kategori
Güncel
 

Hükümet'in %3'lük zam teklifine memurdan anında yanıt; grev !

Hükümet'in %3'lük zam teklifine memurdan anında yanıt; grev !
 

Alıntı,kamudan haber.


 

Memura hükümetin teklif ettiği zam ilk yıl için 3+3, ikinci yıl için ise 3+2!   Sendika aidatının devlet kesesinden ödenerek AKP iktidarı döneminde yetkili olan Memur Sen teklifi reddetti(!)

 

KESK ve Kamu Sen tekliflerini Çarşamba günü hükümete iletecek.

 

KESK Genel Başkanı Lami Özgen ‘AKP hükümetinin kamu emekçileri ile dalga geçtiğini’ söyledi.


 Özgen, "Gerçek bir toplu sözleşme için bize grevden başka bir yol bırakmadılar. Grev kararı bizim için bir zorunluluk oldu. Tüm kamu emekçilerini gevre davet ediyoruz. Grev çağrımız, sadece konfederasyonumuzun üyelerini değil, Memur Sen dahil diğer sendika üyelerini hiçbir sendikaya üye olmayan kamu emekçilerine de aynı zamandaAKP Hükümeti kamu emekçisini sefalete mahkum etmeye kararlı. AKP Hükümeti kararlı ise kamu emekçileri de kararlıdır. KESK olarak grev kararımızı açıkladık. Kamu Sen’le birlikte bu grevi örgütleyeceğiz. Tarihine biçimine birlikte karar vereceğiz. Memur Sen’in de bu sürecin parçası olmasını istiyoruz." diye açıklama yaptı.

 

Kamu Sen Başkanı İsmail Koncuk, hükümetin önerisinin ‘yok hükmünde’ olduğunu söyledi. Koncuk, “Bugünden başlayarak güçlü eylemlerimizle tepkimizi dile getireceğiz. Bu öneri Türkiye’de yaklaşık 20 milyon kişiyi doğrudan ilgilendiriyor. Bu öneriyi 20 milyon adına kabul edilemez buluyoruz” diye konuştu.


Çalışma Bakanlığı tarafından yapılan öneriden sonra KESK ve Kamu Sen ortak eylemler konusunda görüşmelere hemen başladı.

 

AKP’nin kamu çalışanları içerisindeki yapılanması olan Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, hükümetin teklifini “Dağ fare bile doğurmadı” sözleriyle tanımladı. Hükümete “Türkiye'de işler bu kadar yerinde teklif neden Afrika ülkesi gibi? Bu teklifi kesinlikle kabul etmeyeceğiz. Türkiye büyüyor biz de büyümeden payımızı istiyoruz” diye seslendi.

 Türkiye’de emekçilerin hak arama mücadelelerinde iktidarı her koşulda destekleyen yandaş sendikaların tarih yazdıkları sarı lekeli sayfalarla, sabıkalarla dolu.

 Muhalefet ediyor gibi yaparlar, birkaç sönük eylem ile sözde tepki gösterip, iktidarın teklifini biraz yukarı çekerek revize etmesiyle imzayı atarlar!

 

Eh, memur da hak ettiğini bulur. Gerçek anlamda iktidarlardan bağımsız hak arama mücadelesi veren sendikalara üye olup destek ver(e)mezler. Ortak çıkarları için bir araya gelemezler, getirilmezler de. Siyasi aidiyetleri, toplumca kabul gören değerler/normlar kaşınarak, istismar edilerek ayrıştırılırlar.%3’lük zamlara razı edilirler,ocak'ta,temmuzda...

 1Mayıs’ta aynı alanlarda buluşamayan sendikalardan emekçilerin insanca yaşayacağı ücret talebi ile ortaklaşıp mücadele etmeleri beklenemez.Fakat  bu kez en azından KESK ve KAMU SEN'in ortak hareket etmesi kamu çalışanşları tarafından bekleniyor, Memur Sen tabanından da hükümete tepki var.

 Hükümet tarafından önerilen 3+3/3+2’lik zam memur ile dalga geçmek, aşağılamaktır, memura hayır getirmediği açık, iktidara da hayır getirip getirmeyeceği kamu çalışanlarının tepkisine bağlı! 

  TEHLİKEYE KARŞI  TEK VÜCUT

  İngiltere’nin Somerset bölgesinde bir kuş sürüsü, kendilerini avlamaya gelen bir şahine karşı koymak için şahin şeklini alır ve tehlikeyi savuşturur.(Milliyet)

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 1114
: 827
Kayıt tarihi
: 28.09.06
 
 

Ankara'da yaşar, dünyalı,aynadaki görüntüsüne muhalif, vicdan hesapları yapmaktan yorgun, yaşanıl..