Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Aralık '15

 
Kategori
Futbol
 

İbrahim Yazıcı Timsah Arena

İbrahim Yazıcı Timsah Arena
 

2011'de temelleri atıldığında herkesin hayallerini fazlasıyla süslemiş, tasarımı ortaya çıkınca da heyecan kat kat artmış, bir an önce bitmesi için dua edilen bir stadyumdu bugünkü geçici adıyla Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumu. Rahmetli İbrahim Yazıcı, o dönem yaptığı kongrede yaptığı konuşmada "Bu konuda kimin ne katkısı olacaksa teşekkür ediyorum. Ancak Bursaspor maçlarını oynayacağı bu yeni statta da sadece figüran olacağı asla doğru değildir." demişti. Haklıydı da ! Hatta 2009-10 sezonunda şampiyonluktan gelen paranın büyük kısmı, vefat edene kadar kulübün gelirlerinin bir kısmını stad inşaatı için yatırdığını da biliyoruz.
 
Kendisinin vefatında Bursa Atatürk Stadyumundaki törende taraftar yeni stadın adı için ''İbrahim Yazıcı Timsah Arena'' sloganı atmış, ilgili kişiler ise halkın bu isteğine olumlu bakmıştı. Geçen sürede verilen sözler unutulmuş, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı her gün stad inşaatına gidip ''Bugünde stada geldik'' diye tweetler diziyordu. Ayrıca, stadı arkadaşlarıyla halı saha maçları için kullanan başkan verdiği sözleri unutmuş, ilk başlarda ''Timsah Arena'' diye tabir ettiği stadı bir anda Büyükşehir Belediye Stadyumu diye bahsetmeye başlatmıştı.
 
Verilen sözlerin tutulmayacağını anlamak biraz uzun sürdü diyebilirim. İbrahim Yazıcı'dan sonra kulüp başkanlığına gelen Erkan Körüstan ve mevcut başkan Recep Bölükbaşı'nın yeni stad konusunda vasıfsız kalması, el pençe durması belediye kanadını güçlendirdi. Stadın Bursa halkının parasıyla yapıldığını unutanlar bugün malum partinin gençlik kollarını stadyuma doldurarak açılışı yaptılar. Öyle ki, Manisa'dan gelen gençlerin yerel halka stadı sorduğu, normalde üç İstanbul takımını destekleyenlerin de stadda olduğunu sosyal medya sayesinde öğrendik.
 

 

Herkes farkındadır bugün stadyumda Bursaspor taraftarı yoktu. Başta Teksas olmak üzere diğer tribün oluşumları yeni stadyum tüm haklarıyla Bursaspor'a verilmeden stada gitmeme kararı aldı. %100 destekliyorum. Başta Büyükşehir Belediye Başkanı olmak üzere malum isimler bu durum pek umurlarında değilmiş gibi davransalar da nafile. Bugün kabul etmeliyim ki stad açılışı fena değildi ama o stad ''İbrahim Yazıcı Timsah Arena'' adıyla açıldığında çok daha görkemli olacak.
 
Toplam blog
: 117
: 379
Kayıt tarihi
: 01.09.12
 
 

Öğrenci, sanatsever, sporsever, Mustafa Kemal Atatürk... ..