Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Temmuz '09

 
Kategori
Futbol
 

İbrahimoviç’mi Samuel Eto’o’mu – Messi’mi Christiano Ronaldo’mu?

İbrahimoviç’mi Samuel Eto’o’mu – Messi’mi Christiano Ronaldo’mu?
 

..


Barselona’nın geçen sene kazandığı Lig şampiyonluğu olsun, şampiyonlar ligi kupası olsun, geçen seneki başarısında Eto’o’nun büyük payını kimse inkâr edemez. Aynı olay İbrahimoviç için de geçerli İnter’in lig şampiyonluğundaki kuşkusuz en büyük pay İbrahimoviç’e ait. Ve takımlarına üst düzey katkıda bulunan bu iki yıldızın takas olayı tüm dünyada olduğu gibi bizleride heyecanlandırmadı değil. Peki, geçen seneki performanslarına bakarsak bu takas olayından hangi takım kazançlı çıktı Barselona’mı – İnter’mi.

Hem Eto’o’nun hem İbrahimoviç’in geçen seneki performanslarını kıyaslayalım. Kuşkusuz Eto bir adım öne çıkıyor. Attığı gollerden ziyade Eto’o’nun takımı adına bir başka artısı takımdaki bir orta saha oyuncusu gibi mücadele etmesi koşması, hızı, pres yapması ile takımına bu yünde de çok olumlu katkı sağlıyordu. İbrahimoviç de ayaklarına çok hakim biri. Eto’o kadar olmasa da süratli ve tehlikeli bir forvet ama buradaki çok önemli bir konuyu es geçmemek lazım. Bir İnter, bir Barselona değil. Barselona’nın her futbolcusu mevkisinin eniyisi olabilecek bir konumda, çoğuda en iyisi. Barselona’nın maçlarında top sürekli kendilerinde kalıyordu, rakibi yoracak derecede pas alışverişi yapıyorlar. Yani Eto’o – İbrahimoviç’e göre daha çok ve daha kolay pozisyona giriyordu. Şimdi roller değişecek İbrahimoviç daha kolay ve daha rahat pozisyonlara girecek. Barselona’nın bu artısı ile. İbrahimoviç Barselona’da en parlak dönemlerinden birini yaşayabilir. Eto’o için ise İnter her ne kadar bir Barselona olmasa bile İnter’de de Barselona’da olduğu gibi adından çok söz ettireceğinden eminim.

Ronaldo’mu Messi’mi: Geride bıraktığımız senenin en iyi futbolcusu kesinlikle Messi’dir. Messi – Ronaldo’dan çok daha yetenekli bir futbolcudur. Bir Ronaldo bir Messi etmez bence ve yazıma Rıdvan Dilmen’in bu konuda söylediği bir söz ile veda ediyorum. Tam kelimesi kelimesine yazamayacağım ama Rıdvan Dilmen’in ben bu olaya Messi ve diğerleri gözüyle bakıyorum sözü.

 
Toplam blog
: 63
: 1315
Kayıt tarihi
: 20.12.08
 
 

Futbol konusunda bilgisine güvenen, sporu çok seven ve sporla barışık olan biriyim. Spor yorumların..