Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Aralık '11

 
Kategori
Güncel
 

İçimiz dışımız kemiriliyor…

İçimiz dışımız kemiriliyor…
 

Kısa bir süre önce Fransız parlamentosu Ermeni soykırımı yoktur diyene ceza verilmesini öngören yasayı onayladı. Hepimiz hop oturup hop kalktık. Fransa için söylemediğimizi bırakmadık. Adamlara bağırmak adına dedikoducular gibi eski defterleri sonuna kadar açtık. Serzenişlerimiz taa Kanuni ye kadar uzandı.

Bir şeyi hiç düşünmedik. “NEDEN!… Daha dün en yakın dostumuz Libya’ya “bu bir haçlı savaşıdır” diyen Fransa’nın yanında saldırmadık mı? Dünyada toplam nüfusu 5-6 milyonu geçmeyen, bunun iki buçuk milyonu Ermenistan’da yaşayan, bilim, sanat, teknoloji gibi hiçbir dalda etkinliği olmayan Ermeniler için neden Fransa son derece ciddi ilişkiler içinde olduğu Türkiye ile ters düşebiliyor. Birçok kişi sebep olarak Fransa’daki Ermeni oylarını öne sürüyor. İki yüz bin oy olsa ne olur olmasa ne olur. İsterseniz sıra ile düşünelim bakalım nereye varacağız.

*Türkiye’nin AB hayali giderek yok olma noktasına geldi.

*Türkiye’nin arası iki lokomotif olan Almanya ve Fransa ile şeker rengi.

*İngiltere, İtalya, ekonomik kriz yüzünden içine dönmüş bir kelime bile duymak istemiyor. Yani sizin anlayacağınız en azından yakın vadede AB den Türkiye’ye hayır yok. Oysa genç ve iştahlı pazarı ile Türkiye bir nebze olsun onların yaralarına merhem olabilirdi.

Zaten bizim iktidar mensupları AB ci değil. Onlar ABD ci. Ancak alternatif kaybetmek onlar içinde pekiyi olmasa gerek. Gelelim Ortadoğu’ya. Irak, kuzeyinde değişik oluşumları hızlandırdığı için Türkiye’ye sitemkâr. Rusya’dan sert tavır gelince ABD nin hatırı için Suriye’ye saldıramadık. Ama ABD politikaları bir şekilde bizim de katkımızla Suriye’nin bölünmesi doğrultusunda. Şimdi vazgeçmiş gibi görünseler de Rusya’nın bir uygun zamanını yakalarlarsa devreye alınacaktır.

BOP planı nihai haritasını hatırlayın Hazar gölünden başlayan, Türkiye’nin güneydoğusunu, Irak’ın ve Suriye’nin kuzeyini içine alıp Akdeniz’e açılan bir büyük Kürdistan görülüyor. Buna daha sonra demokratik biçimde Lübnan ve İsrail’i eklersek nihai amaç gerçekleşmiş olacaktır. Hem emperyal batı orta Asya akaryakıtını güvenli bir şekilde Akdeniz’e taşımış olacak, hem de içinde bol miktarda su ve petrolün bulunduğu vadedilmiş(?) topraklarda büyük İsrail kurulacaktır. Nihai amaç bence budur. Kürtleri soracak olursanız, onların zaten bir devlet geleneği yoktur, herkesle yaşayabilirler.

AB kodamanlarının şu aşamada Türkiye’yi ellerinin tersi ile itmeleri, Fransa’nın bu saçma yasayı çıkarması, bizim ABD isteklerine karşı elimizin zayıflamasını amaçlamaktadır.  Dediğimiz gibi Rusya tabir yerinde ise pişmiş aşa su katmış, Büyük İsrail planlarının bir süre daha ertelenmesine neden olmuştur. Bu ne zaman kadar sürer bilinmez.

ABD nerede ise kuzey Irakta bağımsızlığını ilan edecek olan Kürt devletine bizim kol kanat germemizi istiyor. Değilse İran kısa sürede onları yok eder. Avrupalılar tarafından böyle iteklenince de bizim ABD nin eline daha bir sıkı sarılmamız planlanıyor diye düşünüyorum. Kürt devletine yapılacak bir hamiliğin bizdeki Kürtlerin ayrılmayı isteme süreçlerini kısaltacaktır. Bu da planın bir parçasıdır.

Komşularla sıfır sorun politikası ile yola çıkılmış, bilinçli veya beceriksizce bir politika izlenerek kavgasız olduğumuz komşu kalmamıştır. AKP bana göre bu ABD planını uygulayarak sevilmeyen, izole edilmiş yalnız bir ülke haline gelmemize sebep olmuştur. Bu şekilde ABD emirleri ve planları insanlar tarafından daha kolay kabul edilecektir.

Mağdur edebiyatına, yarım ton kömürle iki koli kuru gıdaya, boş demokrasi nutuklarına, nafile Cuma namazına inanıp oy verenlerin de artık bizlerle birlikte şapkalarını önlerine koyup düşünmeleri gerekiyor fikrindeyim.

İzmir 2011

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..