Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Nisan '11

 
Kategori
Güncel
 

İdam ilkelliktir

İdam ilkelliktir
 

İdama karşı çıkmak insanlık vazifesidir


Devlet eliyle cinayete izin verdiğiniz an her an herkes o darağacına gidebilir. 

Tarih ve mezarlıklar güya hukuk kararıyla pis 

Devlet eliyle cinayete izin verdiğiniz an her an herkes o darağacına gidebilir. 

Tarih ve mezarlıklar güya hukuk kararıyla pisi pisine asılan, kurşuna dizilen, elektrikli sandalyeye mahkum edilen, yakılan, recm edilen insanlarla dolu. Hepsi de bir hukuk sistemine göre suçluydu. Biri isyankardı, biri darbeciydi, biri zinacıydı, biri eşcinseldi, biri sanatçıydı, biri bilimadamıydı, biri başbakandı, biri büyücüydü, biri kendi halinde bir ev kadınıydı ama aynı zamanda cadıydı... 

İki kalem kırıldı, üç darağacı kuruldu, giyotinler hazırlandı, vinçler amade oldu. Bitti, gitti. 3-5 kişi şampanyalarla kutladı o idamları o gün ama tarih ise lanetledi. 

İdamı savunamazsınız beyler, bayanlar. 

En cani adamın bile idamının manası şudur: "Ben adaleti sağlayamadım, kamu vicdanını rahatlatamadım, kendi vicdanımı da rahatlatamadım, asayım da rahatlayayım" 

Gördünüz mü? Siz de katil oldunuz, idamı geri istediğiniz için siz de cinayete azmettirici oldunuz. Başaramayan hukuk sistemini idamlarla akladığınızı sandınız. Adamı öldürdüğünüzde en büyük cezayı verdiğinizi sandınız (sanki ölüm cezaymış gibi), ama o öldü gitti, siz ise ölüm fermanlarını alkışlayanlar olarak vicdanınızla başbaşasınız. 

İdam geri geldiği an, gazetecisi de iki kelam ile asılır bu ülkede, cemaat lideri de, askeri de, sivili de. Gücü eline geçiren gözüdönmüşlüğün baskısıyla azınlığı sallandırır iplerde. 

Diyeceksiniz ki "Suçlu ile suçsuzu ayırdıktan sonra idamın ne zararı var? Düşünce suçu asılmasın ama tecavüzcüler, seri katiller yaşamasın, beslemeyelim onları." 

Alın Ergenekon davasını, Susurluk'u, Tayyip Erdoğan'ı şiir okuduğu için, Ahmet Şık'ı kitap yazdığı için tutuklayan kanunları. Ayırabildiniz mi, ayırabildik mi suçluyla suçsuzu rahatça? Kolay mı sanıyoruz adaleti tesis etmeyi bu dünyada? 

İdamları tartışacağınıza, provakatif anketlerle dimağları bulandıracağınıza hukuk sisteminin iyileşmesi için değerli vakitlerinizi harcayın. Ölümün ceza olmadığını, herkes için bir hak olduğunu kafalarınıza yerleştirin iyice. Tarihe yeni karanlıklar için not düşmeyin bi kere. 

İdama HAYIR deyin. İntikam duygularından arının, saf ve temiz hukuk, saf ve temiz demokrasi için çaba gösterin. 

Deniz Gezmiş ve Adnan Menderes'in son fotoğraflarını anımsayın ve 

Tekrar ediyorum: İdama HAYIR deyin, HAYIR deyin, HAYIR deyin. 

 

 
Toplam blog
: 78
: 1198
Kayıt tarihi
: 12.10.10
 
 

Alice'in harikalar diyarındaki cennet bahçesinden sesleniyorum sizlere. Burada önyargı, olur olma..