Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Nisan '21

 
Kategori
Tarih
 

İFTİRA POLİTİKASIazı

ÖNSÖZ

İftira; dürüst kişiyi lekeleme çabasıdır.  Onu üzerine atılan iftira çamurunu temizleyecek savunma çabasına sokmaktır. İsrarla iftira edilirse, iftiraya uğrayan ne denli aklansa paklansa lekeyi silse de; bazı zihinlerden kuşkuyu silememektedir. İftira politikası kuşkuyu besleyerek, ondan yararlanmak olarak özetlenebilir.

İftira edenler T.C. vatandaşı Ermeniler değil; ABD, Fransa, Ermenistan vatandaşı Ermenilerdir!... Eğer bir sorun varsa tarafları T.C. ile; T.C. vatandaşı Ermenilerdir. T.C. vatandaşı olmayan Ermenilerin taraf olmaya hakları yoktur. 

ETKİN ve YETKİN ERMENİLER

Etkin ve yetkin T.C. yurttaşı Ermeniler; Türkiye düşmanlarının düşmanlıklarına T.C. Ermenilerini alet ettiklerinin farkındadırlar:

Türkiye Ermenileri 85'inci Patriği Sahak Maşalyan.

"Halkımızın acısının ve ecdadımızın kutsal anısının bazı ülkelerce gündelik politik amaçlara alet edildiğini görmek bizi üzmektedir. 10 yıllardır bu konununun, parlamentoların gündemine taşınmasının yarattığı gerginlikler, iki halkın yakınlaşmasına hizmet etmemektedir, tersine hasmane duyguları kışkırtarak barışmanın  gecikmesine yol açmaktadır"

Ermeni Vakıflar Birliği Başkanı Bedros Şirinoğlu:

"Türkiye'de yaşayan Ermeni vatandaşlar olarak Türk, Ermeni ve Uluslararası kamuoyuna  seslenmek istiyoruz. 100 yıldan uzun bir zaman önce iki halk arasında yaşanan bazı acı ve üzüntü verici hadiselerin siyasi mercilerce ele alınarak kullanılmasını tasvip etmiyoruz. Acılarımızın  gündelik siyaset tarafından araçsallaştırılmasına karşıyız. Tarihte yaşanan elim hadiseler, Ermenistan ve Türk  devlet yetkilileri tarafından ele alınabiilir. Ama meseleye siyasi saiklerle müdahil olanlar ABD,  AB ve diğer bazı ülkeleri iyi niyetli yaklaşımdan uzak görüyorum. Bir Türk vatandaşı olarak iki halk arasında sevgi, saygı dostluğu büyütmeli, kin ve nefrete alan açmamalıyız"

TARAFSIZLAR 

Bruce Fein  (Başkan Ronald Reagan döneminde Adalet Bakanlığı üst düzey bürokratı)

"Bunun bir bağlayıcılığı yok ve Başkan Joe Biden'ın yaptığı açıklama, soykırım yasasına da aykırı. Açıklamanın siyasi bir amacı var ve etkileri olumsuz olacak. Ermeniler tazminat alamazlar.. Zira açıklamanın mahkemede geçerliği yok, bu, hukukun üstünlüğüne aykırı. Açıklama Kongre'yi harekete geçirebilir ve yaptırım gelebilir. Ama Kongre tabii ki tazminat alamaz. Biden Ermenilere "Uluslarası Adalet Divanı'na gidin" demeliydi"

Prof. Michael Gunter (Tennessee Teknik Üniversitesi)

"40 yıl önce Başkan Ronald Reagan'ın da soykırım terimini kullandığını, ancak ABD Türkiye ilişkilerinin ayakta kaldığını hatırlayın"

                     KAYNAK: Milliyet, 26 Nisan 2021

SONSÖZ

Ermeni vatandaşlarımızın bu iddialar karşısındaki insancıl tutumunu takdirle karşılarken; T.C. vatandaşı Kürtlerin sesi olduğunu iddia eden HDP'nin, yabancılar gibi "Soykırımla yüzleşin"  pişkinliğine pes!..

Sanki Kürtlerimiz Osmanlı tebası değillerdi!.. Osmanlı devlet yönetiminde hiç Kürt görevli yoktu!... 

Tehcir sırasında Suriye'ye göç ettirilen Ermenilerin mallarına ve canlarına o yöredeki Kürt aşiretlerinin saldırdığı tarihin tutanağına geçmemiş gibi bu ne sütten çıkma ak kaşık tavrı!..

NOT. Bu konuya "Tarihten İbret Müzeleri" başlıklı yazımda devam edeceğim.

 
Toplam blog
: 121
: 31
Kayıt tarihi
: 26.10.20
 
 

01 Şubat 1933 Tirebolu -Giresun- doğumluyum. İstanbul Üniversitesinde Halkla İlişkiler dalında li..